Mokio: 'Dezelfde stappen als Alderweireld en Vertonghen zetten'

Jorthy Mokio zette maandagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De Belgische verdediger is blij dat de deal eindelijk rond is en kijkt ernaar uit om te floreren in het wit-rood-wit. "Er zijn veel clubs bij mij gekomen, maar uiteindelijk heb ik voor Ajax gekozen."

Tags

  • #Mokio

Socials

Volgens Mokio ging er een lang proces vooraf aan de contractondertekening. Verschillende ploegen toonden interesse in het Belgische talent, dat uiteindelijk het beste gevoel bij Ajax had. "Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een van de beste clubs ter wereld is. Daarnaast heeft Ajax ook de beste jeugdopleiding", aldus de kersverse aanwinst.

Mokio kent al verschillende jeugdspelers van Ajax. De verdediger heeft al contact gehad met de Ajacieden. "Ze zijn al drie jaar aan het wachten. Ze lieten me ook weten dat ik mezelf hier goed kan ontwikkelen."

Alderweireld en Vertonghen
Oud-Ajacieden en landgenoten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn voorbeelden voor Mokio. Het tweetal bewandelde dezelfde route. "Ze zijn uiteindelijk hoog geƫindigd. Ik wil dezelfde stappen als hen zetten", vertelt de zestienjarige centrumverdediger.

Mokio is naar eigen zeggen wel een ander type dan de voormalige Ajax-verdedigers. "Ik ben een simpele, rustige voetballer met een goede steekpass. Daarnaast houd ik ook van indribbelen en kan ik goed verdedigen. Ik moet ook nog veel verbeteren, maar dat komt wel met de tijd."

Prijzen pakken
De Ajax-aanwinst is zeer ambitieus en kan niet wachten om zijn eerste minuten te maken. "Ik wil zoveel mogelijk prijzen pakken met Ajax", zegt Mokio, die toegevoegd zal worden aan de selectie van Jong Ajax. Echter zal de Belgisch jeugdinternational ook gaan meetrainen bij het eerste elftal. "Dat geeft mij wel extra motivatie."

Gerelateerde artikelen

Mokio Header

Ajax contracteert Jorthy Mokio

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jorthy Mokio over de komst van de zestienjarige centrale verdediger naar Amsterdam. De Belg tekent bij Ajax een contract dat per 1 juli 2024 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2027. De overstap van Mokio is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Mokio

Socials

Steur 1920 Fey

Blik op de Toekomst | O19 verslaat Duitse tegenstanders

Voor de jeugdelftallen van Ajax stonden er zaterdag verschillende oefenduels op het programma. Opponenten uit binnen- en buitenland reisden af naar Amsterdam voor een krachtmeting in aanloop naar volgend seizoen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials