Ajax contracteert Remko Pasveer

Pasveer
Pasveer

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Remko Pasveer over de overgang van de doelman naar Amsterdam. Pasveer komt transfervrij over van Vitesse, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2021 en een looptijd heeft van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Pasveer2023

Socials

Pasveer (Enschede, 8 november 1983) begon zijn carrière bij FC Twente, waarna hij bij onder meer Heracles Almelo en PSV onder de lat stond. Sinds 2017 speelde de 37-jarige sluitpost bij Vitesse. In Arnhem werd hij in het seizoen 2019/2020 verkozen tot speler van het jaar en bereikte hij dit seizoen de finale van de KNVB Beker, die de doelman verloor van Ajax (2-1).

Marc Overmars is tevreden met de komst van de ervaren doelman: "Remko heeft de afgelopen twee seizoenen in de basis van Vitesse laten zien een stabiele en goede keeper te zijn, die ook goed kan meevoetballen."

"We denken dat hij daardoor goed bij Ajax past", vervolgt de directeur voetbalzaken. "Je ziet ook dat naarmate Remko ouder wordt, hij ook steeds beter is geworden. Het is de verwachting dat Maarten Stekelenburg op korte termijn bijtekent, waarmee we een stabiele basis hebben voor komend seizoen."

Pasveer zelf is blij om de komende twee seizoenen Ajacied te worden. "Dat geeft wel een speciaal gevoel. Ajax is een club met een geweldige historie en een heel sterke selectie. Om daar onderdeel van uit te gaan maken, is een mooie beloning na al die jaren hard werken."

De doelman legt uit waarom de keuze op Ajax is gevallen. "Om meerdere redenen", vertelt Pasveer. "Ik was er bijna uit met Vitesse voor het verlengen met één jaar. Toen meldde Marc Overmars zich met een verhaal dat me heel erg aansprak. Ik kon hier voor twee jaar tekenen. Daarnaast is Ajax een geweldige club die voor mooi voetbal van achteruit staat. Een speelstijl waar ik erg van hou en die ook goed bij mij past."

Pasveer kijkt er naar uit om de concurrentiestrijd aan te gaan. "Ik sta er heel neutraal en open in. Er zijn geen toezeggingen gedaan, maar de afgelopen seizoenen bij Vitesse hebben me veel plezier en vertrouwen gegeven. Ik ga heel hard werken om mijn speelstijl in te passen en verder te leren."

Tags

  • #Pasveer2023

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony1 (1)

Highlights Ajax - Vitesse | Neres het goudhaantje

Een verlenging leek onvermijdelijk, maar uiteindelijk besliste David Neres anders. Door zijn goal in blessuretijd versloeg Ajax opponent Vitesse (2-1) en veroverde het voor de twintigste keer in de clubhistorie de KNVB Beker.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

STEEKTHUMB12 2

Stekelenburg: 'Hoop minstens zo belangrijk als Onana te zijn'

Door de schorsing van Andre Onana staat de 38-jarige Maarten Stekelenburg momenteel onder de lat bij Ajax. De doelman blikt terug op de gewonnen wedstrijd tegen PSV, laat weten hoe het gaat met Onana en kijkt vooruit op komend weekend.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Alvarez2

Highlights Ajax - FC Utrecht | Puntendeling in Amsterdam

Het inhaalduel Ajax - FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. In de Johan Cruijff ArenA werd het 1-1. Na een vroege tegengoal maakte de Mexicaan Edson Álvarez in de tweede helft de gelijkmaker, maar verder dan dat kwamen de Amsterdammers niet.

Tags

  • #AJAUTR

Socials