Ajax-delegatie bezoekt Zuid-Korea

Header 1420 Goed
Header 1420 Goed

Een delegatie van Ajax verbleef onlangs in Seoul op uitnodiging van de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA). Namens de club waren onder anderen algemeen directeur Edwin van der Sar en Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy naar Zuid-Korea afgereisd. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad stonden verschillende activiteiten op het programma. Daarbij deelden de Ajacieden hun kennis met de collega’s van onder meer de Koreaanse voetbalbond.

Tags

  • #ACA

Socials

Ajax heeft één van de beste jeugdopleidingen ter wereld en wil zijn kennis graag zo breed mogelijk verspreiden. Werkbezoeken als deze bieden de Amsterdamse club een uitgelezen mogelijkheid om die voetbalkennis te delen.  

WK 2002
De Zuid-Koreaanse voetbalbond is net als Ajax zeer ambitieus. De KFA wil bovendien de successen van het WK in 2002 laten herbeleven. Tijdens dat WK-toernooi, dat in Japan en Zuid-Korea werd georganiseerd, bereikten de Zuid-Koreanen onder leiding van de Nederlandse bondscoach Guus Hiddink sensationeel de halve finale. Ter ere van het twintigjarig jubileum van dat succesvolle eindtoernooi organiseerde Zuid-Korea een aantal activiteiten.

Inspirerende evenementen
De KFA organiseerde drie evenementen waarbij Ajax aanwezig was. Algemeen directeur Van der Sar vertelde op de voetbalconferentie over de filosofie van de Amsterdammers. Daarnaast werd er op een cursus over technisch directeuren kennis gedeeld op het gebied van jeugdontwikkeling. Hierbij waren verschillende technisch directeuren en hoofdtrainers uit de Koreaanse voetbalcompetitie aanwezig. De Zuid-Koreaanse voetbalbond benut dit soort bijeenkomsten ook om de eigen toekomstvisie verder aan te scherpen. Bovendien wil de KFA de technisch-directeuren en trainers nog beter opleiden. Tot slot ontving Van der Sar een speciaal cadeau van de Zuid-Koreaanse voetbalbond tijdens een seminar waarbij alle algemeen directeuren van de K-League aanwezig waren.

Toekomstplannen
De KFA en Ajax hebben vergelijkbare toekomstplannen. Zo zijn beide organisaties bezig met een project waarbij de bouw van een nieuwe accommodatie centraal staat. Een andere gedeelde ambitie is het nóg beter gebruik maken van de opleidingen voor trainers. De visie van zowel Ajax als de KFA komt op dat vlak overeen, wat het extra waardevol maakt om ideeën en inzichten met elkaar te delen.

De Ajax-delegatie bezocht daarnaast de vriendschappelijke interland tussen Zuid-Korea en Brazilië. Het treffen in het Seoul World Cup Stadium leverde een 1-5-overwinning op voor de Zuid-Amerikanen. Voor de wedstrijd sprak Van der Sar met Hiddink en Ji-Sung Park, voormalig speler van de nationale ploeg van Zuid-Korea. In het stijf uitverkochte stadion zat de sfeer er vanaf de eerste minuut goed in. "Het was indrukwekkend hoe de eigen ploeg én Brazilië werden benaderd door de supporters", aldus Van der Sar.

Tot slot ontmoette Van der Sar Chung, de voorzitter van de KFA. Zij bekeken samen een wedstrijd tussen Zuid-Korea O15 tegen het succesvolle nationale team uit 2002. 

Gerelateerde artikelen

Header 880

Special | 'Antony & Larissa: Vanaf de eerste omhelzing'

Een vriendschap voor het leven. Dat hebben Antony en Larissa, een tienjarig meisje uit Brazilië. Sinds Antony’s periode bij São Paulo hebben de twee een innige band met elkaar. Op uitnodiging van Ajax was Larissa met haar familie in Amsterdam om, samen met de Ajacied, een geweldige tijd te beleven.

Tags

  • #Antony

Socials

Giganet 1280

GigaNet van Ziggo vanaf komend seizoen op shirt Ajax

Ajax en Ziggo intensiveren wederom de samenwerking. Vanaf komend seizoen zal niet alleen Ziggo op de voorkant van het Ajax-shirt staan, maar ook GigaNet op de rug. Het logo van het krachtige netwerk van Ziggo komt onder het rugnummer te staan en zal zichtbaar zijn in de Eredivisie- en bekerwedstrijden.

Tags

  • #Ziggo
  • #GigaNet

Socials