Verslag | Ajax zet goede stap richting hoofdtoernooi Europa League

Berghuisactieludaja1920
Berghuisactieludaja1920

Ajax heeft een flinke stap gezet richting plaatsing voor de UEFA Europa League. In Razgrad werd Ludogorets in de play-offs met 1-4 verslagen. Mohammed Kudus maakte een hattrick. Brian Brobbey verzorgde de andere Ajax-treffer.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Ajax was behoorlijk efficiënt in het hete Bulgarije. Terwijl de temperatuur nog ruim boven de twintig graden bleef, maakte de ploeg van Maurice Steijn het verschil al voor rust. Vooral Kudus toonde zich koelbloedig voor de Bulgaarse goal. Na twee kansen voor de Ghanees binnen twee minuten stond het 0-2. Vooral aan de tweede treffer ging een mooie combinatie vooraf tussen Brobbey en Kenneth Taylor.

De Ajax-spits was zelf het eindstation bij de 0-3. Na een voorzet van Owen Wijndal knopte de aanvaller Ajax’ derde treffer binnen. En dat op een ideaal moment. Met nog vijf minuten te spelen voor rust besliste hij het duel al.

In de tweede helft gooide Ludogorets nog wel de schroom van zich af. In de eerste fase na rust moest Jay Gorter tot tweemaal toe optreden om de 1-3 te voorkomen. Omdat de thuisploeg druk ging zetten kwam er ook ruimte achter de verdediging bij de Bulgaren. Daar profiteerde Carlos Forbs van. Na een goede rush vanaf de rechterkant vond hij Steven Bergwijn. Die was niet zelfzuchtig en legde af op Kudus. Hij zorgde voor de 0-4.

Ludogorets doet wat terug
Ajax kwam nog één keer in de problemen tijdens de wedstrijd. Na een handsbal van Jorrel Hato in het eigen strafschopgebied kreeg Ludogorets een penalty. Doelman Jay Gorter zat nog wel in de goede hoek, maar kon de strafschop van Olivier Verdon niet pareren.

Met de 1-4 op zak kan Ajax in ieder geval met een goed gevoel richting de return toewerken. De Amsterdammers spelen op 31 augustus de thuiswedstrijd tegen de Bulgaren.

Ludogorets - Ajax 1-4 (0-3)
16. Kudus 0-1
18. Kudus 0-2
40. Brobbey 0-3
50. Kudus 0-4
70. Verdon (pen.) 1-4

Ajax: Gorter, Rensch, Medić, Hato, Wijndal (78. Salah-Eddine), Tahirović, Berghuis (72. Klaassen), Taylor (72.Van den Boomen), Kudus (90. Godts), Brobbey (46. Forbs), Bergwijn.

Gerelateerde artikelen

Kudusglimlachhattrick1920

Lees hier alles terug over Ludogorets - Ajax

Ajax heeft zijn Europese wedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen. Het werd in Razgrad 1-4 tegen Ludogorets. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Bulgarije.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Hatopass1920 (1)

In beeld | Ludogorets - Ajax

Ajax heeft donderdagavond op bezoek bij Ludogorets met 1-4 gewonnen dankzij doelpunten van Mohammed Kudus (3) en Brian Brobbey. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden terug.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Trainingday1920ludaja

Training Day | Pre-matchday in vogelvlucht

De dag begon voor de selectie met een vlucht naar Bulgarije. Donderdagavond wacht daar Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League. Na aan goede vlucht spoedde de selectie zich naar het hotel om later op de dag te gaan trainen in het stadion van de Bulgaarse tegenstander.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials