Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees hier alles terug over Ludogorets - Ajax

  • Ajax boekt ruime zege op Ludogorets: 1-4
  • Mohammed Kudus scoort drie keer voor Ajax
  • Jorrel Hato schaart zich in illuster rijtje

Liveblog

23:59

Highlights in de Ajax App

Forbsjuichen900 ??

We sluiten het liveblog voor vandaag af. Wil jij de highlights zien van Ludogorets - Ajax? Die zijn exclusief te vinden in de Ajax App. Morgen zijn we weer terug met een nieuw liveblog voor de terugreis.


23:21


22:47

Gorter na Europese debuut: 'Dit is waar je als kleine jongen van droomt'

Jay Gorter kende een fraai Europees debuut. De goalie voorkwam met twee prachtige reddingen na rust een tegentreffer van Ludogorets. Hij capituleerde pas bij een strafschop voor de thuisploeg. Maar Gorter genoot vooral van het feit dat hij nu in een Europese wedstrijd in het doel stond.

"Ik heb eerder alles op de bank meegemaakt en vandaag kon ik eindelijk starten."


22:23

Steijn ziet effectief Ajax: 'Tevreden met de uitslag'

Steijnrtl900 ??

Maurice Steijn zag tevreden hoe Ajax vanavond met 1-4 won van Ludogorets. "Dit was een effectief Ajax. De eerste helft was redelijk goed. Nu verzilverden we eindelijk ook de kansen die we kregen. Met name de 0-2 was een schitterende goal. Na rust maakt Jay Gorter een paar hele belangrijke reddingen, maar maken we uiteindelijk de 0-4. Ik vond uiteindelijk de tweede helft iets minder, maar we zijn tevreden met de uitslag."

Verder was het de avond van Mohammed Kudus. Hij maakte drie treffers in Bulgarije. "Dat is heel knap met alle transferperikelen rondom hem. We hebben hem ook een publiekswissel gegeven, dat verdiende hij. Of hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld? Geen idee. Hij is ijzersterk, kan een goal maken en kan op veel verschillende posities spelen. Als hij definitief een transfer gaat maken, gaan we dat allemaal missen", vertelde de coach bij RTL 7.


22:17

Hattrickheld 👑

Kuduswedstrijdbal900 ??

Drie goals in één wedstrijd: dat betekent de wedstrijdbal mee naar huis. En natuurlijk een goede foto voor het vak met de Ajax-fans! 21:56

FT // 1-4

Het laatste fluitsignaal klinkt in Bulgarije. Ajax wint met 1-4 op bezoek bij Ludogorets. Na een 0-3-ruststand maakte Mohammed Kudus kort in de tweede helft er 0-4 van. Uit een strafschop redde de thuisploeg nog de eer.


21:50

Zes minuten blessuretijd

Medicbal900

De wedstrijd wordt met zes minuten verlengd. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

Ondertussen is Mika Godts nog in de ploeg gekomen. Hij vervangt Mohammed Kudus, de man van drie goals. 


21:46

Klaassen evenaart Krol en staat nu op plek drie

Klaassenduel900

Davy Klaassen heeft Ruud Krol geëvenaard qua Europese wedstrijden voor Ajax. Het is zijn 72e. Alleen vader en zoon Danny Blind (78) en Daley Blind (74) hebben meer optredens in Europa in Amsterdamse dienst.


21:38

🔁 Vierde wissel bij Ajax

De vierde wissel van de avond. Anass Salah-Eddine komt binnen de lijnen en vervangt Owen Wijndal. Laatstgenoemde leverde de assist bij de 0-3 van Brobbey.


21:32

🔁 Dubbele wissel bij Ajax

Een dubbele wissel bij Ajax. Davy Klaassen en Branco van de Boomen komen binnen de lijnen. Zij vervangen Steven Berghuis en Kenneth Taylor.


21:29

Ludogorets doet wat terug

Ludogorets komt op 1-4. De bal gaat op de stip na hands van Jorrel Hato en vervolgens schiet Olivier Verdon binnen. Jay Gorter zit in de goede hoek, maar kan er uiteindelijk niet bij. Zonde!


21:25

Prima avond in Bulgarije

Wijndalsprint900

We zijn precies halverwege de tweede helft. Ajax tikt de bal heerlijk rond. Gaan er nog meer goals vallen?


21:16

😀😀

Knuffelforbsberghuis

21:10

Gorter weer op zijn post 👌

Opnieuw is daar Jay Gorter! De goalie is vlak na de 0-4 van Kudus heel erg scherp. Na een poging in de lange hoek van Ludogorets tikt de Ajax-goalie de bal sierlijk naast de goal. 

Mooi om te zien is ook de ontlading na zijn heerlijke redding. Gorter wil zich bij zijn Europese debuut van zijn beste kant laten zien.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Trainingday1920ludaja

Training Day | Pre-matchday in vogelvlucht

De dag begon voor de selectie met een vlucht naar Bulgarije. Donderdagavond wacht daar Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League. Na aan goede vlucht spoedde de selectie zich naar het hotel om later op de dag te gaan trainen in het stadion van de Bulgaarse tegenstander.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Steijn Persco1920

Zo kijken Steijn en Bergwijn naar Ludogorets-uit: 'Hij gaat spelen'

Met temperaturen die buiten nog ruim de dertig graden haalden, was het woensdag binnen in het stadion van Ludogorets aangenaam in Razgrad. Daar namen Maurice Steijn en Steven Bergwijn plaats achter de groene microfoons van de thuisclub voor een persconferentie in aanloop naar het play-off duel in de UEFA Europa League. "Ludogorets heeft het goed gedaan tegen FC Astana."

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Spelersveld1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Razgrad

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke heenwedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League tegen Ludogorets. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials