Ajax Doc | De Erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? De beste Ajacied ooit overleed zes jaar geleden, maar werd op 25 april 2022 exact 75 jaar geleden geboren. Trainers als Arrigo Sacchi en Arsene Wenger beschrijven in deze documentaire welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. En ook vertegenwoordigers van de jongere generatie als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd Cruijff’s spelopvatting uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Daarbij plaatsen schrijver David Winner (Brilliant Orange), historicus Hubert Smeets en Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) de invloed van Cruijff in een cultuurhistorisch perspectief. Tot slot is er de onlosmakelijke band met FC Barcelona. De komst van Cruijff veranderde de Catalaanse club voorgoed. Onder meer (oud-)spelers als Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué en Luis Suarez weten dat het DNA van Cruijff nog altijd voelbaar is in Barcelona.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumb 880

Special | 75x Johan

Geniet van Johan Cruijff. 75 momenten van de eeuwige nummer veertien op een rij. Van het absolute begin tot herdenkingen en van waanzinnige acties tot zijn nalatenschap. Geniet van al het moois wat de persoon én voetballer Cruijff teweeg heeft gebracht.

Tags

  • #Cruijff

Socials