Special | 75x Johan

Geniet van Johan Cruijff. 75 momenten van de eeuwige nummer veertien op een rij. Van het absolute begin tot herdenkingen en van waanzinnige acties tot zijn nalatenschap. Geniet van al het moois wat de persoon én voetballer Cruijff teweeg heeft gebracht.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Je ziet onder meer de mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière, zijn impact als trainer, maatschappelijke betrokkenheid na zijn actieve loopbaan en de erfenis van het orakel uit Betondorp anno 2022.

Opkomst van Cruijff
De special begint met de opkomst van Cruijff als talent uit de eigen opleiding. Verder volgen de mooiste momenten uit zijn eerste periode als speler bij Ajax. Verwacht prachtige goals, onorthodoxe assists en fenomenale acties en hoofdrollen in Europa Cup-finales.

Ook zijn tweede periode als speler in Amsterdam heeft een prominente rol in de special, evenals zijn nalatenschap als trainer en weldoener voor de Johan Cruyff Foundation. 

Gerelateerde artikelen

CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038 (1)

Succesvolle Cruyff Legacy 14K levert prachtig bedrag op

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Tags

  • #Cruijff

Socials

Cruijff Johan 880 Erfgoed AFC006000008 071

Ajax Doc | De Erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? De beste Ajacied ooit overleed zes jaar geleden, maar werd op 25 april 2022 exact 75 jaar geleden geboren. Trainers als Arrigo Sacchi en Arsene Wenger beschrijven in deze documentaire welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. En ook vertegenwoordigers van de jongere generatie als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd Cruijff’s spelopvatting uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials