Ajax Doc | Doorbraak in de mist

Ajax en Liverpool hebben allebei een rijke historie in Europees verband, maar toch staan beide ploegen woensdagavond pas voor de derde keer in de geschiedenis tegenover elkaar. Alleen in 1966 waren Ajax en Liverpool eerder sparringpartners in een beroemd geworden tweeluik.

Tags

  • #Historie

Socials

Vooral de heenwedstrijd kreeg een plekje in de geschiedenisboeken. Ajax won op 7 december in 1966 op weergaloze wijze van het destijds hoog aangeschreven Liverpool: 5-1. Het duel ging de boeken in als 'de Mistwedstrijd’. Het aanwezige publiek kreeg vanwege de dichte mist van de vele doelpunten niet veel mee. Uit het juichen van de spelers kon worden opgemerkt dat er was gescoord. 

Ajax TV maakte in 2016 een fraaie documentaire over het dubbele treffen met Liverpool. Het was toen precies 50 jaar geleden dat Ajax zijn doorbraak in Europa beleefde. 

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 5484640

Felix Brych fluit kraker tegen Liverpool

Felix Brych is de scheidsrechter van het duel van Ajax met Liverpool in de UEFA Champions League. Hij wordt woensdagavond bijgestaan door zijn assistenten Mark Borsch en Stefan Lupp.

Tags

  • #AJALIV

Socials