Ajax en adidas lanceren remake van Ajax Teamgeist-uittenue van vijftien jaar geleden

Web 880X495
Web 880X495

Ajax en adidas presenteren donderdag een remake van het iconische Ajax Teamgeist-tenue uit het seizoen 2006/2007. Vijftien jaar na dato is het nog steeds één van de meest herkenbare designs in het voetbal.

Tags

  • #Teamgeist

Socials

Teamgeist werd destijds gecreëerd als sjabloon voor het WK 2006 en werd gedragen door verschillende nationale teams, zoals Argentinië en Duitsland. De basis van het design werd ook gebruikt door een aantal clubs in het seizoen 2006/2007. Ajax was daar één van en gebruikte het Teamgeist-sjabloon voor het uitshirt.

Voor negen adidas clubteams is nu een nieuwe speciale, gemoderniseerde editie uitgebracht. De Teamgeist 2021-collectie bevat een voetbalshirt, een t-shirt en een trui. Naast Ajax zijn er ook nieuwe collecties gemaakt voor Real Madrid, Juventus, Celtic, Manchester United, FC Bayern, Arsenal, Flamengo en Boca Juniors.

Voor de lancering werkt adidas samen met het Japanse magazine Shukyu. De Teamgeist-collectie komt te staan in een eenmalige en gelimiteerde versie van het magazine.

De Teamgeist 2021-collectie is te koop via de Ajax Shop en adidas.

Tags

  • #Teamgeist

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind

Ajax en adidas presenteren derde tenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Kudus1280

Ajax en adidas presenteren thuistenue 2021/2022: oude logo terug

In een Johan Cruijff ArenA met nagenoeg een seizoen lang geen publiek, was het ‘oude logo’ een schaarse getuige van de thuiswedstrijden van Ajax. Het indrukwekkende door fans gecreëerde doek was week in, week uit te zien achter de goal, in het vak dat normaal gesproken tijdens wedstrijden als kloppend hart van een kolkende Johan Cruijff ArenA fungeert.

Tags

  • #2021/2022

Socials

Gravenberchshirt

Ajax en adidas presenteren uittenue 2021/2022

Na het winnen van de KNVB Beker en de landstitel heeft Ajax nog een cadeau voor de fans. Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord - in wat de eerste wedstrijd is als kampioen - in het nieuwe uittenue van adidas (seizoen 2021/2022). Het overwegend gestreepte tenue is opgebouwd uit twee blauwtinten, met mintgroene accenten.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials