Ajax en adidas presenteren derde tenue

Blind
Blind

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Het zwarte tenue kent rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, is een subtiele verwijzing naar het lied zichtbaar: drie kleine vogeltjes, rustend op de Amsterdamse Andreaskruisen, in de drie verschillende accentkleuren. Het tenue geldt als tweede tenue voor Europese wedstrijden, naast het thuistenue.

Een hedendaags sprookje
Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax in Cardiff (Wales) een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werd de Ajax-fans gevraagd om langer in het vak te blijven. Om de geduldige Ajacieden te vermaken, besloot de stadion-dj nog wat liedjes te draaien. Een van die nummers was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het is uitgegroeid tot een waar symbool van hoop, met fans die het zingen ongeacht stand in de wedstrijd.

Capsule collectie
Het tenue bestaat uit een shirt, short en kousen. Op de kousen zijn de Amsterdamse Andreaskruisen promiment zichtbaar. De collectie bestaat verder uit een track top, track pant, sweater, t-shirt en Samba-schoenen. Samba-schoenen kennen hun oorsprong in het voetbal maar zijn met de tijd uitgegroeid tot een gewild fashion-item. De schoen heeft strepen in rood, geel en groen, het Ajax-logo op de tong en de drie vogeltjes op de Amsterdamse Andreaskruisen op de hiel van de schoen.

“Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid”, reageert dochter Cedella Marley.

Direct verkrijgbaar
Alle producten zijn vanaf 20 augustus verkrijgbaar op ajax.nl/shop, adidas.com en in de Official Ajax Fanshops (ArenA, Kalverstraat en Bataviastad).

Koop hier jouw tenue

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Gerelateerde artikelen

Kudus1280

Ajax en adidas presenteren thuistenue 2021/2022: oude logo terug

In een Johan Cruijff ArenA met nagenoeg een seizoen lang geen publiek, was het ‘oude logo’ een schaarse getuige van de thuiswedstrijden van Ajax. Het indrukwekkende door fans gecreëerde doek was week in, week uit te zien achter de goal, in het vak dat normaal gesproken tijdens wedstrijden als kloppend hart van een kolkende Johan Cruijff ArenA fungeert.

Tags

  • #2021/2022

Socials

Gravenberchshirt

Ajax en adidas presenteren uittenue 2021/2022

Na het winnen van de KNVB Beker en de landstitel heeft Ajax nog een cadeau voor de fans. Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord - in wat de eerste wedstrijd is als kampioen - in het nieuwe uittenue van adidas (seizoen 2021/2022). Het overwegend gestreepte tenue is opgebouwd uit twee blauwtinten, met mintgroene accenten.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials

Ajax Banner 880X495

Ajax gaat ‘back to red’ met trainingskleding

Vele fans zullen jeugdherinneringen hebben aan hoe directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars vroeger ‘in het rood’ als spelers op het trainingsveld stonden, of aan de rode trainingskleding waarmee latere aanvoerders als Jan Vertonghen en Luis Suárez het veld opkwamen. Waar het aanbod in trainingskleding de afgelopen seizoenen veel varieerde in kleur, keert de ploeg van Erik ten Hag in het seizoen 2021/2022 terug in het traditionele Ajax-rood.

Tags

  • #Trainingscollectie

Socials