Ajax en Borussia Dortmund bereiken akkoord over Sébastien Haller

Haller T 1420
Haller T 1420

Ajax en Borussia Dortmund hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Sébastien Haller. De spits stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt van de Duitse club een transfersom van 31 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 34,5 miljoen.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller (Ris-Orangis, 22 juni 1994) kwam in de winterstop van het seizoen 2020/2021 over van het Engelse West Ham United. Op 10 januari 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax – PSV: 2-2. De Fransman met Ivoriaanse roots speelde in totaal 66 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 47 doelpunten.

Met Ajax pakte Haller in zijn eerste seizoen de dubbel, door in 2021 zowel kampioen te worden als de beker te winnen. Het afgelopen seizoen werd de Ivoriaans international voor de tweede keer kampioen met Ajax en met 21 doelpunten tevens tevens topscorer van de Eredivisie. Mede vanwege zijn elf goals in de UEFA Champions League van afgelopen seizoen, werd de aanvaller door de UEFA opgenomen in het 'team of the season' van de Champions League.

Gerelateerde artikelen

Haller1280nw

Alle goals van Sébastien Haller voor Ajax

Sébastien Haller verlaat Ajax voor een transfer naar Borussia Dortmund. In Amsterdamse dienst was de Ivoriaanse spits goed voor 47 treffers. Hierbij al zijn Ajax-goals in vogelvlucht.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller20seconds1280

20 second countdown #4 | Klaiber vs Haller | 'Dat betekent allebei druif!'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel. Elke speler heeft twintig seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In deze vierde aflevering zien we Sean Klaiber en Sébastien Haller.

Tags

  • #Haller
  • #Klaiber

Socials

Hallerhighlights

Champions League-topscorer Haller: 'Nooit gedacht op dit podium te mogen staan'

In zijn debuutseizoen in de UEFA Champions League maakt Sébastien Haller een verpletterende indruk. De Ajax-spits is met tien goals in zes duels zelfs de topscorer van de groepsfase. In aanloop naar de achtste finale in Lissabon tegen Benfica zetten we Haller letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Tags

  • #UCL
  • #Haller

Socials