Ook voetbalfans in China kijken uit naar CL-duel Ajax - Dortmund

THUMBCHINA
THUMBCHINA

In de Zuid-Chinese stad Guangzhou, de thuishaven van Ajax in China, vond zaterdag het eerste gezamenlijke Fan Event plaats voor Chinese fans van Ajax en Borussia Dortmund. Beide clubs, al jaren gevestigd en actief in China, zagen meer dan zeventig lokale Chinese fans op het evenement afkomen.

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Het evenement, dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het aanstaande UEFA Champions League-duel, trapte af met een fan-toernooi, waarin vijf teams van fans de strijd met elkaar aan gingen.

Ajax-coaches Edwin Petersen en Harry Sinkgraven, beiden actief in China voor Ajax binnen het project met de Chinese club Guangzhou City FC (voorheen R&F), waren aanwezig om de Ajax-fans te ondersteunen tijdens de wedstrijden.

Ook werden de fans van beide clubs getrakteerd op een persoonlijke videoboodschap van Edwin van der Sar en Borussia Dortmund-icoon Karl-Heinz Riedle. Die twee stonden in 1996 tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League tussen Ajax en Borussia Dortmund.

Ajax zegevierde destijds, maar meer recentelijk (in 2012) wonnen de Duitsers. Wedstrijdbeelden van deze historische ontmoetingen werden tijdens dit evenement op groot scherm bekeken.

Benjamin Wahl, manager China voor Borussia Dortmund: "We kunnen terugkijken op een geslaagde dag; een uniek evenement waarbij twee Champions League-clubs gezamenlijk een evenement organiseren voor hun Chinese fans."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Gerelateerde artikelen

ajax-doc-ajax-in-china-het-is-geen-amsterdam

AJAX DOC: Ajax in China - Het is geen Amsterdam

Ajax begon in 2017 een samenwerking met Guanghzou R&F. Zeven Ajacieden vertrokken naar China om daar de jeugdopleiding naar Amsterdams voorbeeld op te zetten. In oktober 2019 waren de contouren al duidelijk zichtbaar.

Socials

Harrysinkgraven1

Dit is hoe Harry Sinkgraven de Ajax-filosofie in China vertegenwoordigt

Sinds drie maanden is Harry Sinkgraven actief voor de Ajax Coaching Academy en woont hij in Guangzhou. De voormalig profvoetballer is in China actief als jeugdtrainer en als docent bij de Coach Education workshops. Samen met een team Nederlandse trainers representeert hij de Ajax-filosofie in het buitenland.

Tags

  • #ACA

Socials

Kebsch

Ajax-trainers weer aan het werk in China: ‘Ontzettend blij terug te zijn’

Het voelde maandenlang als ‘unfinished business’, maar sinds augustus zijn Ajax-trainers Jorg Smeets, Ralph Kebsch en Jan Splinter eindelijk weer terug naar China. Terug naar het land waar ze bij voetbalclub Guangzhou R&F de jeugdopleiding naar een hoger plan willen tillen. Die 14 dagen quarantaine in een luxe hotelkamer die ze in China bij terugkeer er ‘gratis’ bij kregen, namen ze voor lief. “Op 19 hoog hebben we een prima uitzicht gehad”, vertellen de mannen met een glimlach. “We zijn vooral echt ontzettend blij om weer terug te zijn.”

Tags

  • #ACA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl