Ajax en RB Leipzig bereiken akkoord over Brian Brobbey

Brobbey Presentatie 1280
Brobbey Presentatie 1280

Ajax en RB Leipzig hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Brian Brobbey naar Amsterdam. Brobbey tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt aan de Duitse club een transfersom van € 16,35 miljoen, die via variabelen nog kan oplopen tot € 19,35 miljoen.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Brobbey (Amsterdam, 1 februari 2002) doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax. Op 31 oktober 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tijdens de wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard: 5-2. In de zomer van 2021 tekende de aanvaller een contract bij RB Leipzig. Tot aan zijn vertrek kwam hij negentien keer in actie voor Ajax 1 en scoorde zes keer.

In de winterstop van het afgelopen seizoen kwam Brobbey voor een half jaar op huurbasis over van RB Leipzig terug naar Ajax. In die periode kwam de spits dertien duels in actie voor Ajax 1, waarin hij tot zeven doelpunten kwam. Zodoende werd Brobbey reeds tweemaal landskampioen met Ajax en won hij als Ajacied in 2021 tevens de KNVB beker.

Brobbey gaat komend seizoen spelen met rugnummer 9. Haal zijn shirt hier!

Gerelateerde artikelen

Team 880

Liveblog Oostenrijk | Ajacieden terug in Amsterdam

Welkom in het liveblog voor het trainingskamp in Oostenrijk. De Ajacieden waren van zondag 17 juli tot en met zaterdag 23 juli in Bramberg am Wildkogel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In dit liveblog kan je alles teruglezen over de trainingsweek in het Alpenland.

Tags

  • #PreSeason
  • #Oostenrijk

Socials

Vlag Portugal 1280 (1)

Ajax contracteert Francisco Conceição

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Francisco Fernandes Conceição en FC Porto over de overgang van de Portugees. De aanvaller tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #Conceição

Socials

Header 880

Ajax en Rangers FC bereiken akkoord over Calvin Bassey

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Rangers FC en Calvin Bassey over de transfer van de verdediger naar Amsterdam. De Engels Nigeriaanse speler heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een transfersom van EUR 23 miljoen aan Rangers FC. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar EUR 26,5 miljoen.

Tags

  • #Bassey

Socials