Ajax en FK Shakhtar Donetsk bereiken akkoord over Neres

Neres1280
Neres1280

Ajax en Shakhtar Donetsk hebben overeenstemming bereikt over de overgang van David Neres. De transfer naar de Oekraïense club is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. De vleugelaanvaller stond nog tot en met 30 juni 2023 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 12 miljoen. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar € 16 miljoen.

Tags

  • #Neres

Socials

Neres (Sao Paulo, 3 maart 1997) kwam in de winterstop van het seizoen 2016/2017 over van Sao Paulo FC. Op 26 februari 2017 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax – Heracles: 4-1. De Braziliaan speelde in totaal 180 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 47 doelpunten.

De buitenspeler legde met Ajax twee keer beslag op de dubbel; in 2019 en 2021 won hij met de club zowel het landskampioenschap als de KNVB Beker. In 2019 pakte hij tevens de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde artikelen

Juichenpsv

Terug naar Ajax - PSV in 2019 | 'Ik dacht: klaar, weer geen kampioen'

In aanloop naar de topper Ajax - PSV gaan we terug in de tijd naar de kraker van 31 maart 2019. Toen stond in de Johan Cruijff ArenA de landstitel op het spel. Daley Blind en David Neres kijken 2,5 jaar later terug op het verhitte potje waarin Ajax uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok. Het was de opmaat voor de 34e landstitel later dat seizoen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Neresanthony

Guess-A-Sketch #2 | Neres en Antony

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering twee zullen David Neres en Antony proberen Kjell Scherpen en Perr Schuurs te verslaan.

Tags

  • #Antony
  • #Neres

Socials

Neresperfectebuitenspeler

De perfecte buitenspeler volgens David Neres

In My Perfect Winger stelt David Neres zijn ideale buitenspeler samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden voor een vleugelaanvaller. Namen als Neymar, Lionel Messi, Ronaldo en Cristiano Ronaldo passeren de revue.

Tags

  • #Neres

Socials