Terug naar Ajax - PSV in 2019 | 'Ik dacht: klaar, weer geen kampioen'

In aanloop naar de topper Ajax - PSV gaan we terug in de tijd naar de kraker van 31 maart 2019. Toen stond in de Johan Cruijff ArenA de landstitel op het spel. Daley Blind en David Neres kijken 2,5 jaar later terug op het verhitte potje waarin Ajax uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok. Het was de opmaat voor de 34e landstitel later dat seizoen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

"We kenden het belang van deze wedstrijd", blikt Blind terug. "We leverden strijd voor elke meter. Het was een beladen wedstrijd, met veel harde duels."

Tussen hoop en vrees
Na een goede start - met een vroege 1-0 voor Ajax - leek het in de tweede helft helemaal mis te gaan. Noussair Mazraoui kreeg rood en Luuk de Jong maakte gelijk. "Daarmee was het klaar voor ons, dacht ik toen", vertelt Neres. "Afgelopen. Weer geen kampioen."

Blind was iets hoopvoller op dat lastige moment. "We hebben wel een bepaalde arrogantie, waardoor we ook met een man minder de overtuiging hebben de bal in de ploeg te kunnen houden."

Dat zoeken naar de voetballende oplossing bracht een doorbraak. Neres ontving de bal van Frenkie de Jong, ging op avontuur en verdiende een strafschop. "Ik moest iets doen", zegt de Braziliaan. "Het was een lastige situatie en ik moest mijn hoofd gebruiken."

Alles geven
Toen de strafschop door Dusan Tadic benut werd, kwam er bij Neres wat los. "We beseften dat we het niet meer mochten laten glippen. Dat we met z'n allen moesten verdedigen en alles moesten geven." 

Uiteindelijk maakte Neres de bevrijdende 3-1 en was de euforie enorm. "Het was een historisch duel. Die dag wonnen we de titel al. Het is de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagperscoutrecht1

Ten Hag kijkt uit naar clash met PSV: 'Het is payback time'

Erik ten Hag had kort na de wedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund zijn blik alweer op PSV gericht. Dat vertelde hij vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA in aanloop naar de clash met de Eindhovenaren. “Zondag is het payback time.”

Tags

  • #AJAPSV

Socials