Ajax en Spartak Moskou akkoord over Promes 

Promes
Promes

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Spartak Moskou over de transfer van Quincy Promes. De overgang van de aanvaller naar de Russische club is onder voorbehoud van de medische keuring. Promes stond nog tot en met 30 juni 2024 onder contract bij Ajax. De clubs zijn een transfersom overeengekomen van € 8,5 miljoen, het bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot € 11 miljoen. 

Tags

  • #Promes

Socials

Promes werd op 4 januari 1992 geboren in Amsterdam en speelde vanaf zijn tiende in de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 verliet de aanvaller de club. Hij speelde bij HFC Haarlem, Go Ahead Eagles en FC Twente, voordat hij in 2014 voor de eerste keer naar Spartak Moskou ging.

In Rusland legde Promes beslag op het landskampioenschap en de Russische Super Cup. Bovendien werd hij speler van het jaar en topscorer van de Superliga. In het seizoen 2018/2019 kwam Promes voor Sevilla FC uit, voordat hij in de zomer van 2019 de overstap maakte naar Ajax.

De 47-voudig international maakte op 27 juli 2019 zijn debuut in het eerste van Ajax, tijdens de wedstrijd Ajax – PSV (2-0). In totaal kwam hij 53 keer in actie voor de Amsterdammers en scoorde hij 22 keer. Met Ajax behaalde Promes de eerste plek in de Eredivisie en legde hij beslag op de Johan Cruijff Schaal.

Tags

  • #Promes

Socials

Gerelateerde artikelen

Promes1280

Promes: 'Alle vertrouwen in deze maand'

Het nieuwe kalenderjaar is op sportief gebied uitstekend begonnen voor Quincy Promes. De Ajacied scoorde de 1-2 tegen PSV en was daarmee belangrijk in de topper (2-2). De Amsterdammer blikt terug op PSV-thuis en kijkt alvast vooruit naar de wedstrijd van komende donderdag: FC Twente-uit.

Tags

  • #Promes

Socials

Promestraining1280

Promes terug op het trainingsveld

Quincy Promes heeft donderdag weer meegetraind met Ajax. De 28-jarige aanvaller voerde woensdag en donderdag gesprekken met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Erik ten Hag.

Tags

  • #Promes

Socials