Ajax geeft voorbereiding goed vervolg op Nederlandse bodem

Ajaxholstein

Ajax heeft ook de 5e oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Na overwinningen op RKC Waalwijk, FC Utrecht, Wolfsberger AC en Red Bull Salzburg werd nu Holstein Kiel aan de zegekar gebonden. Op sportcomplex de Toekomst werd de Duitse tegenstander op eenvoudige wijze verslagen: 5-2.

• #AJAHOL
  • #PreSeason

Ajax stapte zaterdag direct na de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg (1-4-winst) weer in het vliegtuig terug naar Nederland. Na enkele dagen rust stond er dinsdag een dubbele Duitse ontmoeting in de agenda. In de middag tegen Holstein Kiel, in de avond tegen Hertha BSC.

Sterk begin Ajax
Het Ajax dat dinsdagmiddag door Mitchell van der Gaag werd aangestuurd startte voortvarend aan het duel. Na iets meer dan 3 minuten drukten de Amsterdammers zodanig op de Duitse verdediging dat de laatste linie van de tegenstander gelijk al piepte en kraakte. Lassina Traoré was er als de kippen bij om de trekker over te halen. De aanvaller uit Burkina Faso schoot na een herovering van de bal door Jurgen Ekkelenkamp kiezelhard raak in het dak van het doel.

Zonder grote kansen te creëren behield Ajax wel het overwicht tegen de Duitse club uit de 2. Bundesliga. Dat werd nog voor het half uur spelen uitgedrukt in een 2e Ajax-treffer. Verdediger Devyne Rensch, die sowieso al een sterke indruk maakte tot nu toe in de voorbereiding, stoomde mee op naar voren en schoot simpel de 2-0 binnen.

Traoré had Ajax vlak daarna op 3-0 kunnen schieten. De Amsterdammers veroverden opnieuw de bal in kansrijke positie via Noussair Mazraoui. De Marokkaans international leverde de bal direct in bij Traoré die vanaf randje 16 de vuisten van de Duitse doelman testte. Een minuut later maakte hij wel de 3-0. Hij benutte een strafschop na een overtreding op Noa Lang.

Kwartet aan goals
Terwijl Ajax zich niet eens zo bovenmatig hoefde in te spannen maakte Ekkelenkamp nog voor rust de 4-0. Het was zijn 2e treffer van de voorbereiding. Hij scoorde eerder ook in de Johan Cruijff ArenA tegen RKC Waalwijk.

In de tweede helft had Ajax een klein kwartier nodig om de 5e treffer van de middag te noteren. Opnieuw stond Ekkelenkamp aan het einde van een Ajax-aanval. Met wat geluk kreeg hij de bal mee in het Duitse strafschopgebied, maar met z’n uitschuifbare benen tikte hij de bal wel knap binnen uit een lastige hoek. Nog geen 2 minuten later maakte Carel Eiting bijna de 6-0. Zijn schot spatte uitéén tegen de paal.

Hoewel Ajax dus vlak na rust de score uitbreidde, was het spelbeeld in de tweede helft toch wat minder interessant. Met een 5-0 voorsprong op zak namen de Amsterdammers wat gas terug en kon Holstein Kiel lang geen vuist maken. Uit het niets scoorden de bezoekers uit een corner de 5-1 via spits Janni Serra. Hij hakte de bal in de rechter onderhoek.

Na die goal leek Ajax weer even wakker. Via Eiting en Lissandro Martínez kreeg de ploeg van Van der Gaag kansen op een 6e treffer. Die viel alleen niet meer. Sterker nog, de 33-jarige Fin Bartels bracht 2 minuten voor het einde van de wedstrijd de eindstand op 5-2.