Verslag | Ajax heeft geen kind aan ADO Den Haag

Alvarezgoal
Alvarezgoal

Ajax heeft in eigen huis zeer eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag. In de Johan Cruijff ArenA werd het 5-0. Bij rust stond het al 4-0 in het voordeel van de ploeg van Erik ten Hag. Dankzij de driepunter is het gat met de nummers twee PSV en AZ in de Eredivisie opgelopen naar elf punten.

• #AJADO

Ten Hag kon zondagavond bij winst de eerste trainer worden sinds Louis van Gaal in 1995 die 23 wedstrijden op rij ongeslagen zou blijven met Ajax. Daarvoor moest Ajax thuis wel minimaal gelijkspelen tegen ADO Den Haag. Van Gaal hield die sterke reeks midden jaren negentig overigens 42 duels vol.

Vanaf minuut één domineerden de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA, zonder dat ook maar een moment los te laten. Ajax speelde met de bezoekers. Dat leidde al in de openingsfase tot éénrichtingsverkeer richting de goal van Oostenrijker Martin Freisl.

Sterke wedstrijd Rensch
Na tien minuten werd dat spelbeeld omgezet in een goal van Devyne Rensch. De rechtsback kwam mee op en maakte met een bekeken schot vanaf randje zestien zijn eerste treffer in Ajax 1. Diezelfde Rensch was met een assist op Brian Brobbey ook belangrijk bij de 2-0.

Daarmee hield de dadendrang van Ajax in de eerste 45 minuten nog niet op. Ook Edson Álvarez en Dusan Tadic deelden met hun goals mee in de feestvreugde.

Ook de tweede helft startte voortvarend voor de koploper van de Eredivisie. Klaassen werkte in de vijftigste minuut Ajax’ vijfde treffer tegen de touwen. Daarna bracht Ten Hag direct drie wissels in de ploeg. Doelpuntenmakers Klaassen, Brobbey en Álvarez mochten gaan rusten; Perr Schuurs, Lassina Traoré en Zakaria Labyad kwamen in het veld. Tadic was in de rust al in de kleedkamer achtergebleven voor Oussama Idrissi.

Na alle wissels was het frivole spel wel een beetje weg bij Ajax, maar kwam de ploeg nooit meer in gevaar tegen de Hagenezen. De thuisploeg kreeg onder andere via de ingevallen Labyad nog een kans. Maar de Marokkaans international schoot hard over.