Verslag | Stroef Ajax in blessuretijd naast PSV

Timberactie
Timberactie

De topper PSV - Ajax is zondagmiddag in 1-1 geëindigd. In Eindhoven schoot Dusan Tadic de Amsterdammers in blessuretijd vanaf de penaltystip op gelijke hoogte. Daarmee behield Ajax zijn voorsprong van zes punten op PSV. Bovendien hebben de Ajacieden nog een wedstrijd tegoed.

• #PSVAJA

De eerste kansen van het duel waren voor Ajax. Eerst dook Devyne Rensch gevaarlijk op in het strafschopgebied van PSV. Met een wippertje verschalkte hij doelman Yvon Mvogo, maar nog voor de doellijn werkte Jordan Teze de bal weg. Dat deed hij wel met behulp van zijn eigen paal.

Enkele minuten later begon Jurriën Timber aan een indrukwekkende rush over de rechterflank. Toen hij uit wilde halen in de zestien van de Eindhovenaren maaide de verdediger over de bal.

Ajax slordiger
Na die kansen kwam de thuisploeg steeds beter in zijn spel en werd Ajax steeds slordiger. Omdat de Amsterdammers niet goed speelde in balbezit, waren de mogelijkheden voor Ajax ook schaars. PSV werd steeds beter en leek zelfs nog even hulp te krijgen van de ploeg van Erik ten Hag, toen Daley Blind een lange bal verkeerd inschatte. Denzel Dumfries zag het gebeuren en sloop achter de verdediging van Ajax weg. Oog-in-oog met Stekelenburg kwam de Ajax-goalie als winnaar uit de strijd

PSV kwam zo’n vijf minuten voor het rustsignaal wel op voorsprong. Donyell Malen werd op het randje van het strafschopgebied gestuit door Edson Álvarez, die zijn overtreding moest bekopen met een gele kaart. De vrije trap die volgde werd feilloos binnen geschoten door Eran Zahavi.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Ajax. Tadic gaf de bal over links met een boogje voor, waarna Haller vrij kon inkoppen. Omdat de bal net een paar centimeters te hoog was, kon de spits de bal niet de juiste richting meegeven. Zijn poging ging voorlangs.

Ajax kende absoluut niet zijn topvorm tegen PSV en zag na een uurtje voetbal hoe Boscagli uit de kluts plotsklap dé kans kreeg op de 2-0 vlak voor de ogen van Stekelenburg. De Duitser viel iets naar achter bij zijn poging en miste daardoor een open kans om het duel in het slot te gooien.

Zo’n tien minuten voor tijd leek invaller Yorbe Vertessen dat wel te doen. Hij maakte de 2-0, maar de VAR greep in. De aanvaller nam de bal met zijn hand mee, toen hij goalie Stekelenburg in twee instanties verschalkte.

Ajax maakt 1-1
Uiteindelijk maakte Ajax, al dan niet tegen de verhouding in, alsnog de gelijkmaker. Na een handsbal van Dumfries in het strafschopgebied van PSV kreeg Ajax de mogelijkheid om in blessuretijd de 1-1 binnen te schieten. Captain Tadic bleef koeltjes en schoot raak.

Na de goal van Serviër ontstonden er op het veld nog wel her en der opstootjes. Vooral Tadic en Dumfries hadden het met elkaar aan de stok. Kansen vielen er niet meer te noteren, waardoor het dus 1-1 bleef.

PSV – Ajax 1-1 (1-0)
39. Zahavi 1-0
90+2. Tadic (pen.) 1-1

Ajax: Stekelenburg, Rensch (46. Schuurs), J. Timber, Martínez, Blind, Álvarez (56. Kudus), Gravenberch (80. Brobbey), Klaassen, Antony (56. Neres), Haller, Tadic