Ajax klaar voor strijd om Johan Cruijff Schaal: ‘Hebben het maximale gedaan’

In twee etappes schoven aanvoerder Dusan Tadic en trainer Alfred Schreuder aan voor de persconferentie in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal van zaterdagvond. Hoewel ze dus afgezonderd van elkaar achter de microfoon plaatsnamen, was de boodschap hetzelfde. “Elke prijs, is een prijs.”

Tags

  • #JohanCruijffSchaal
  • #AJAPSV

Socials

Een jaar geleden stond Ajax ook tegenover PSV in de strijd om de eerste prijs van het seizoen. Toen ging de ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag keihard onderuit. Ook in de finale van de KNVB Beker bleek de ploeg uit Eindhoven de sterkste. Die twee wedstrijden werden nog even naar voren gebracht door de pers.

"Maar wij pak schaal”, diende Tadic het journaille van repliek, die daarmee direct de lachers op zijn hand kreeg. "Dat was het belangrijkste."

Toch keek de Serviër nog even terug op de 0-4-nederlaag van een jaar geleden. "Vorig jaar kregen we heel snel goals tegen, maar we domineerden wel de wedstrijd. Totdat we een rode kaart kregen. Daarna werd het lastig.”

Fysiek
Ajax was op dat moment fysiek nog niet zo ver als PSV. De Eindhovenaren kwamen vlak na de strijd om de Johan Cruijff Schaal in actie in de voorronde van de UEFA Champions League. De Ajacieden kwamen pas later in actie in de Eredivisie en het Europese clubtoernooi.

"Toen hadden we pas één week getraind”, herinnerde Tadic zich. "Nu zijn we fysiek denk ik ongeveer net zo ver als PSV."

"Of we fysiek daadwerkelijk klaar zijn gaan we zaterdagavond zien", vervolgde Schreuder. "Ik denk dat we misschien iets achterlopen. Maar ik vind het vooral belangrijk hoe we er mentaal voor staan. Ik ga na afloop niet zeggen dat we niet klaar waren. We hebben vijf wissels ter beschikking tijdens de wedstrijd."

Wie de favoriet is in de Johan Cruijff ArenA, lieten beiden in het midden. "Ajax tegen PSV is altijd 50/50", vond Tadic. "We zullen zaterdagavond zien wie de betere is. Maar elke prijs is belangrijk. Dit is voor beide ploegen een goede wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen. Alleen als je om een prijs speelt, wil je die altijd winnen."

'Goede dingen gezien'
Volgens Schreuder is Ajax in ieder geval uitstekend geprepareerd voor het treffen met de bekerwinnaar. "Ik denk dat we het maximale gedaan hebben, ook al is er fysiek nog veel te doen. Verder hebben we in de onderlinge samenwerking nog stappen te maken. Ik heb dinsdag en woensdag tegen Shakhtar daar al wel goede dingen in gezien. Maar echt niet alles zal vanaf dag één helemaal lopen. We moeten vooral kijken wat er goed gaat en daarop voortborduren."

Gerelateerde artikelen

Bassey1280

Training Day | Afsluitende training voor kick-off van het nieuwe seizoen

Onder toeziend oog van onder andere Klaas Jan Huntelaar werkten de Ajacieden vrijdagochtend toe naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal: de kick-off van het nieuwe seizoen. Ook Calvin Bassey was van de partij. De kersverse Ajacied is in het bezit van zijn werkvergunning en dus speelgerechtigd. Bekijk hier de beelden van sessie van vrijdagochtend.

Tags

  • #JohanCruijffSchaal
  • #AJAPSV

Socials

JC Schaal 880

On This Day | Ajax verslaat PSV en wint Johan Cruijff Schaal

Op 27 juli 2019 won Ajax in eigen huis met 2-0 van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Ajacieden kwamen als snel op voorsprong via Kasper Dolberg. In de tweede helft zette Daley Blind met een schot van net buiten de zestien de eindstand op het scorebord.

Tags

  • #OnThisDay

Socials