Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

 • D. Tadić  45"
 • S. Berghuis  73"
 • M. Kudus  85"
Ajax 1

Liveblog Ajax - Shakhtar Donetsk
Dinsdag 26 juli 2022
20:00 uur

FK Shakthar Donetsk
 • M. Mudryk  33"

Ajax heeft de oefenwedstrijd met Shakhtar Donetsk met 3-1 gewonnen. Via ons liveblog kan je in alle rust het wedstrijdverloop teruglezen.

Liveblog

Highlights Ajax - Shakhtar

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de hoogtepunten van het duel Ajax - Shakhtar. 

Morgen oefenen de reserves van de beide clubs nog tegen elkaar. Die wedstrijd is te volgen via onze website en app.

Komende zaterdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog rondom de Johan Cruijff Schaal.

00:00/00:00
 • Auto

Tadic na duel met Shakhtar: 'Klaar voor zaterdag'

Dusan Tadic vond het duel met Shakthar Donetsk een goede test voor Ajax. Volgens de aanvoerder is de ploeg klaar voor de wedstrijd tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal.

"Het is ook duidelijk wat de nieuwe trainer van ons wil. Hij heeft dezelfde filosofie als Erik ten Hag. Het is heel fijn werken met hem.

00:00/00:00
 • Auto

De eerste minuten voor Conceição

Onze Portugese aanwinst Francisco Conceição maakte zijn eerste minuten in het rood en wit. In het kwartier dat hij speelde maakte hij een frivole indruk.


💛 💙

De supporters uit Oekraïne hebben een mooie avond gehad in de Johan Cruijff ArenA. Zij zagen hoe Ajax uiteindelijk met 3-1 won van Shakhtar Donetsk in een attractieve wedstrijd.

Na afloop leken de fans te stralen van oor tot oor en bedankten ze de Ajacieden.Schreuder: 'De wedstrijd is ons goed bevallen'

Alfred Schreuder keek met plezier naar de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1). "We troffen vandaag een goede tegenstander en dat is ons ook goed bevallen."

Toch zag hij verbeterpunten bij Ajax. "We kunnen fysiek nog wel een stap zetten. Bijvoorbeeld in de afstemming van het drukzetten in de eerste helft. Dat zie je dan ook in de restverdediging."

Helemaal ontevreden was hij niet over de eerste 45 minuten. "Aan de andere kant kunnen we ook vier keer scoren in de eerste helft."

Voor nu is het volgens de trainer zaak om de puntjes de komende periode op de i te zetten. "Zaterdag is al de Johan Cruijff Schaal. Dat is een grote wedstrijd, maar het is vooral belangrijk dat we onszelf nog verbeteren."

Of er nog spelers bij gaan komen in de transferwindow, liet hij in het midden. "Over namen en posities praat ik niet, maar we kijken nog wel of we nog links of rechts kunnen versterken."


Duel in Johan Cruijff ArenA afgelopen

De wedstrijd zit erop. Ajax wint met 3-1 van Shakhtar Donetsk. Pas laat in de tweede helft nam de ploeg van Alfred Schreuder echt afstand. 

Onder andere Francisco Conceição maakte zijn eerste minuten in het rood en wit.


[ ]

Mo met de 3-1

Ajax vergroot de voorsprong tegen Shakhtar Donetsk. Mohammed Kudus maakt Ajax' derde treffer met een goed geplaatst schot. Het voorbereidende werk was van de teruggekeerde Brian Brobbey.

00:00/00:00
 • Auto

[ ]

Taylor voor Berghuis

De doelpuntenmaker gaat naar de kant: Steven Berghuis. De aanvallende middenvelder wordt gewisseld voor Kenneth Taylor.


[ ]

Debuut Conceição

De eerste minuten van Francisco Conceição komen eraan. De Portugees is in het veld gekomen voor Antony. Verder gaat Davy Klaassen naar de kant. Zijn vervanger is Brian Brobbey.

Daarnaast is Youri Baas in het veld gekomen voor Owen Wijndal.


[ ]

Doelpunt Ajax!

Ajax komt op voorsprong tegen Shakhtar Donetsk. Steven Berghuis schiet van afstand. De bal wordt halverwege aangeraakt, daardoor staat doelman Pyatov op het verkeerde been en valt de bal binnen: 2-1.

00:00/00:00
 • Auto

[ ]

Wissels bij Ajax

Jurriën Timber verlaat als eerste Ajacied het veld. Voor hem in de plaats komt Perr Schuurs. 

Ook Steven Bergwijn heeft zijn minuten gemaakt voor Ajax. Mohammed Kudus vervangt de aanvaller.

Tot slot neemt Devyne Rensch plaats op de bank. Kian Fitz-Jim staat voor hem in het veld.


[ ]

Ajax sterker in de tweede helft

Ajax speelt een betere tweede helft dan Shakhtar Donetsk. De tegenstander heeft al wel redelijk wat spelers gewisseld. Bij de Amsterdammers is het nog wachten op de eerste nieuweling tussen de lijnen.


[ ]

Schitterend schot van Berghuis

Ajax is dicht bij de 2-1. Steven Berghuis probeert het van net buiten de zestien. De ingevallen Pyatov redt knap.

00:00/00:00
 • Auto

[ ]

Ajax opent sterk

Schreuder 880

Ajax begint goed aan de tweede helft. Jurriën Timber raakte zojuist al de paal met een kopbal.

Vlak daarna schoot Antony nog een keer op het Oekraïense doel, maar de goalie van de tegenstander tikte de bal net naast.


[ ]

Luister naar Ajax Radio

Radio2

Ook in de tweede helft zitten de verslaggevers van Ajax Radio weer voor je klaar. Luister nu via onze website, app of via Juke


Let's go!

De tweede helft is begonnen. Ajax heeft niet gewisseld.

De wedstrijd tegen Shakhtar Donetks is ook live te volgen via Ziggo Sport.


De goal in beeld 📹

Zo kwam Ajax net op 1-1. Aan de goal van Tadic ging een goede actie van Bergwijn vooraf. 

00:00/00:00
 • Auto

Rustsignaal

De scheidsrechter heeft gefloten voor het einde van de eerste helft. Dankzij de treffer van Dusan Tadic in de 45e minuut staat het 1-1.


[ ]

Gelijkmaker vlak voor rust

Goal Tadic Juichen Appeleren 880

De goal valt een beetje uit het niets, maar wat maakt het uit.

Dusan Tadic maakt vlak voor rust de 1-1. De Serviër staat ogenschijnlijk buitenspel, maar de grensrechter steekt zijn vlag niet omhoog en er is geen VAR.


[ ]

Exemplarisch voor deze fase

Bergwijn Duel 880

Ajax heeft het momenteel niet makkelijk met de bezoekers uit Oekraïne. Na een goed begin van de ploeg van Alfred Schreuder, bijt de tegenstander nu goed van zich af.

De foto van Steven Bergwijn met zijn directe tegenstanders is exemplarisch voor de wedstrijd op dit moment.


[ ]

Bezoekers op voorsprong

Treurende Pasveer 880

Het is misschien tegen de verhouding in, maar de goal van Mykhaylo Mudryk mag er zijn: 0-1.

Het talent uit de jeugd van Shakhtar Donetsk begint aan een rush op de linkerflank, gooit er een paar scharen uit en schiet de bal in de korte hoek achter doelman Remko Pasveer.


[ ]

*Klik* 📸

Aanname Antony 840

Onze fotograaf had het moment ook te pakken 😉.


[ ]

[ ]

Schitterende redding 🧤

Pasveer Wedstrijd 840

De eerste grote kans voor de bezoekers is ook een feit. Een Oekraïense aanvaller gaat één-op-één richting doelman Remko Pasveer. De goalie is snel uit zijn doelgebied en wint de strijd.


[ ]

Interessant kwartier

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd zijn leuk om naar te kijken. Vooral Ajax is veel aan de bal en is dreigend via de vleugelspelers Antony en Steven Bergwijn. Er zijn nog geen goals gevallen.


[ ]

Volg de wedstrijd via Ajax Radio

Ajaxradio1

Volg ook dit seizoen alle wedstrijden van Ajax weer via Ajax Radio

Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.

Ook in de app
Ajax Radio is te beluisteren via JUKE.


[ ]

De wedstrijd is begonnen

De oefenwedstrijd tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk is van start. De opbrengst van het duel komt ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in het land waar op dit moment een oorlog woedt.


Minuut stilte

Spelers Met Vlag 840

Voorafgaand aan de aftrap wordt een minuut stilte gehouden. Daarna volgt het  het Oekraïense volkslied dat door een zangeres live gezongen wordt.

Er lopen 23 Oekraïense kinderen als mascotte mee het veld op, ook twee mascottes vanuit Ziggo.


Hamstra: 'Ik doe alles samen met Klaas Jan. Het is teamwork'

Voor het duel met Shakhtar ging technisch manager Gerry Hamstra in op de drukke transferwindow voor Ajax. Ook besprak hij de samenwerking met Klaas Jan Huntelaar.

"In de zomerwindow gebeurt zoveel. Dat is het mooie van het vak. Ik doe alles samen met Klaas. We pakken dossiers samen aan. De ene keer zit hij wat vaker met de desbetreffende speler en ik met de club en zaakwaarnemer en op een ander moment weer andersom. Het is vooral teamwork. Klaas en ik zijn technische leidend. Verder schakelen we met het bestuur.”

In het interview ging hij ook in op de nieuwkomer Francisco Conceição. "We zien in hem een potential, maar ook als een speler die er gelijk kan staan." Zo zou er onder andere nog aan Antony worden getrokken. Maar Hamstra houdt de Braziliaan er graag bij. "We willen het doen met de groep die er nu staat."


Hi, Lassina!

Een mooi weerzien tussen onder andere Edson Álvarez, Antony en oud-Ajacied Lassina Traoré. De spits verkaste vorig jaar zomer naar Shakhtar Donetsk en is dus weer voor even terug in de Johan Cruijff ArenA.

Helaas raakte de aanvaller uit Burkina Faso zwaar geblesseerd aan zijn knie en kwam hij tot nu toe dus weinig in actie voor zijn nieuwe club. Zeker nadat ook in februari de oorlog is uitgebroken in Oekraïne.


Opbrengst van de oefenwedstrijd 🇺🇦

De Johan Cruijff ArenA en Ajax hebben besloten dat de opbrengst van dit duel ten goede komt aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Dit gebeurt in samenspraak met onder andere Shakhtar Donetsk.


Duel te volgen op Ziggo Sport

Bergwijnziggo

Ben je niet in de Johan Cruijff ArenA, maar wil jij wel het oefenduel met Shakhtar Donetsk checken?

Kijk dan naar de wedstrijd via Ziggo Sport. De uitzending begint om 19:45 uur. De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur.


Schreuder kiest voor deze elf

Alfred Schreuder heeft de basiself bekendgemaakt voor het duel met Shakhtar Donetsk. Antony keert weer terug aan de aftrap na een blessure die hij opliep aan het einde van het vorige seizoen.

1. Remko Pasveer
2. Devyne Rensch
3. Jurriën Timber
4. Daley Blind
5. Owen Wijndal
6. Edson Álvarez
7. Steven Bergwijn
8. Steven Berghuis
9. Davy Klaassen
10. Dusan Tadic
11. Antony

Bank:
12. Jay Gorter
15. Perr Schuurs
16. Youri Baas
17. Lisandro Magallán
18. Kenneth Taylor
19. Brian Brobbey
20. Mohammed Kudus
21. Francisco Conceição
22. Kian Fitz-Jim
23. Christian Rasmussen
23. Kristian Hlynsson


Onze voetbaltempel

Het stadion ligt klaar voor het oefenduel met het Oekraïense Shakhtar Donetsk. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Stay tuned. De opstelling van Ajax volgt snel.


Mooi gebaar 🙏

Ook hoofdsponsor VodafoneZiggo verwelkomt vanavond speciale gasten uit Oekraïne. Een aantal medewerkers van Vodafone Ukraine en hun families, die momenteel in de vluchtelingenopvang in Naarden verblijven, worden ontvangen door Ziggo.

Ajax-sponsor Oostenrijk Group stelt de Ajax-bus en de Ajax Foundation-bus beschikbaar om deze groep naar de Johan Cruijff ArenA te brengen. De Oekraïense oud-voetballer Evgeniy Levchenko verzorgt ter plekke een voor- en nabeschouwing.


Live op Ziggo Sport 📺

Tadic Ziggo I 880

De wedstrijd tussen Ajax en Shakhtar Donetsk is dinsdagavond live te volgen op Ziggo Sport. Het duel begint vanaf 20:00 uur, de uitzending start vijftien minuten eerder.


💙💛

Voor deze speciale wedstrijd zijn Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd alsmede vrijwilligers die zich inzetten voor Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten. De interesse hiervoor was groot; uiteindelijk zijn er ruim 3.500 kaarten aan hen verstrekt.

Zoals bekend komt de opbrengst van het duel ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. De Johan Cruijff ArenA en Ajax hebben dit besloten en dit gebeurt in samenspraak met onder andere Shakhtar Donetsk.


Ajax - Shakhtar via Ajax Radio

Radio1

Kan jij het duel met de Oekraïners niet kijken op tv? Via Ajax Radio hoef je geen seconde te missen en brengen de commentatoren de wedstrijd in jouw huiskamer of auto.

Luister hier mee!


Bijdrage leveren 🇺🇦

Shakhtar Donetsk trainde voorafgaand aan het duel met Ajax in Vlaardingen en heeft de afgelopen periode door heel Europa wedstrijden gespeeld om geld op te halen voor hun thuisland. Aanvoerder en doelman Andriy Pyatov vertelde dat hij iets wil bijdragen op het sociale en financiële vlak. Echter is geld ophalen niet het enige doel want in augustus start ook voor de Oekraïners de competitie


Oud-Ajacied

Traoré 880

Bij de tegenstander van vanavond zit één speler met een verleden in Amsterdam. Aanvaller Lassina Traoré speelt sinds de zomer van 2021 bij de Oekraïners. De spits speelde 31 officiële wedstrijden in Ajax 1 en maakte daarin twaalf doelpunten.

Hij werd in zijn periode in Amsterdam twee keer landskampioen en veroverde twee keer de beker. Traoré is er echter niet bij in Amsterdam vanavond; de 21-jarige is geblesseerd.  


On This Day 🇧🇷

Twee jaar geleden, op 26 juli 2020, werd Antony welkom geheten in Amsterdam. Dat gebeurde onder andere met een hele speciale welkomstclip


Vorige oefenwedstrijd: 3-2-winst op RB Salzburg

Ajax speelt vanavond zijn zesde duel van de voorbereiding. De meest recente was die van een week geleden tegen RB Salzburg. Op Oostenrijkse bodem wonnen de Ajacieden met 3-2.

Check hieronder de samenvatting van die wedstrijd ⤵️

00:00/00:00
 • Auto

Bijzondere wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk

Goedemorgen, Ajacieden! Het is Matchday van een bijzonder oefenduel. Vanavond treft Ajax Shakhtar Donetsk. De gehele opbrengst van de wedstrijd komt ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Dit gebeurt in samenspraak met o.a. Shakhtar Donetsk.

Een speciale avond dus. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is om 20:00 uur.


Gerelateerde artikelen

Regeer 880 Oek

Ajax - Shakhtar Donetsk in de verkoop

Ajax speelt op dinsdag 26 juli om 20:00 uur een oefenduel met Shakhtar Donetsk in de Johan Cruijff ArenA. Shakhtar stond eind februari bovenaan in de Oekraïense competitie, voordat die werd stilgelegd. De Oekraïense ploeg mag daarom dit seizoen aantreden in de UEFA Champions League en bevindt zich in juli in Nederland voor een trainingskamp. De kaartverkoop voor dit benefietduel is in volle gang!

Tags

 • #AJASHA

Socials

Header 880

In beeld | Eerste training voor Conceição

Ajax is terug uit Oostenrijk en trainde maandag weer op sportcomplex de Toekomst. Aanwinst Francisco Conceição was voor het eerst aanwezig op het trainingsveld in Amsterdam en werkte met de rest van de groep toe naar het oefenduel met Shakhtar Donetsk van dinsdagavond.

Tags

 • #PreSeason

Socials

Nico Goal AEK I

Zestien keer juichen met Nico

Nico Tagliafico maakte in zijn periode bij Ajax in totaal zestien treffers. Van zijn eerste goal tegen sc Heerenveen tot aan zijn laatste in de kampioenswedstrijd tegen diezelfde tegenstander. Bekijk alle goals van de Argentijn.

Tags

 • #Tagliafico

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl