Ajax speelt 16 december tegen FC Utrecht in de KNVB Beker

Promes
Promes

Ajax heeft FC Utrecht geloot in de tweede ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers spelen 16 december om 21:00 uur thuis tegen de ploeg uit de Domstad.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Negen teams werden vrijgesteld en zijn automatisch geplaatst voor de achtste finale. Dat heeft alles te maken met het feit dat door de coronacrisis de amateurploegen dit seizoen niet kunnen deelnemen. De achtste finales staan op het programma in januari 2021.

Kans op revanche
Ajax hoort dus niet bij die negen vrijgestelde ploegen, maar lootte FC Utrecht. Vorig seizoen strandden de Ajacieden in het bekertoernooi nog tegen de Utrechters, na een verlies met 2-0 in de Galgenwaard.

In de huidige voetbaljaargang wist Ajax in de Eredivisie wél te winnen in Utrecht. Het werd kort voor de afgelopen interlandbreak 0-3. 

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Gerelateerde artikelen

2020 10 16 Training Ajax 0101

Zidane of Zlatan? | 14 vragen aan Noussair Mazraoui

In onze rubriek 14 questions leggen we Ajacieden vragen en dilemma's voor. Ditmaal is het de beurt aan Noussair Mazraoui. Kiest hij voor Zlatan of Zidane? En gaat hij voor het winnen van de Champions League of juist het veroveren van de wereldtitel?

Tags

  • #Mazraoui

Socials

TADIC BASKETBAL Ytv2

Tadic: 'Servië is echt een basketballand'

Dusan Tadic is naast voetballer ook groot liefhebber van basketbal. Tijdens een potje basketbal bespreekt hij samen met David the Host zijn liefde voor de sport. “Het zit in onze cultuur. We hebben in Servië zoveel topspelers en coaches.”

Tags

  • #Tadic

Socials

Klaassen1280

Klaassen: 'In het buitenland beter geworden op 6-positie'

Davy Klaassen is terug. Niet alleen bij Ajax, maar ook bij het bij het Nederlands elftal. De middenvelder verkeert in een uitstekende vorm en heeft goede woorden over voor zijn compagnon op het middenveld, Ryan Gravenberch.

Tags

  • #Klaassen

Socials