Klaassen: 'In het buitenland beter geworden op 6-positie'

Davy Klaassen is terug. Niet alleen bij Ajax, maar ook bij het bij het Nederlands elftal. De middenvelder verkeert in een uitstekende vorm en heeft goede woorden over voor zijn compagnon op het middenveld, Ryan Gravenberch.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Het voelt al bijna of Klaassen nooit weg is geweest bij Ajax. "Ik snap wel dat mensen dat zeggen", lacht hij. "Voor mijn gevoel ben ik toch wel even weggeweest, maar ik voel me weer goed bij Ajax. Ik speel lekker. Ik heb niet het gevoel gehad, dat ik mij veel heb moeten aanpassen."

Geleerd in het buitenland
Toch is zijn positie op het veld anders dan toen hij drie jaar geleden vertrok uit Amsterdam. Met drie landstitels op zak en een Europese finale verkaste Klaassen als uitgesproken 'nummer 10' van Ajax naar Everton. Nu hij is teruggekeerd speelt hij op de 6-positie.

"Daar ben ik veel beter in geworden in het buitenland. Zeker in Duitsland (bij Werder Bremen, red.). Daar heb ik veel op die positie gespeeld. Zoals je misschien tegen Fortuna zag, kan ik ook nog op de 10-positie spelen."

Klaassen en Gravenberch in gesprek met Ten Hag tijdens Ajax - sc Heerenveen.
Klaassen en Gravenberch in gesprek met Ten Hag tijdens Ajax - sc Heerenveen.

Klaassen heeft de talentvolle Gravenberch naast zich lopen op het middenrif van Ajax. Als ervaren speler probeert hij de achttienjarige Gravenberch te coachen en sturen waar hij kan. 

Werken aan afstemming
"Als je jong bent, ben je toch meer op jezelf gefocust. Dan is het lekker als jongens met je bezig zijn en je helpen. Voetballen hoef ik hem niet te leren, dat kan hij wel. Het is wel belangrijk om elkaar goed te coachen als middenvelders. We vullen elkaar goed aan, maar de afstemming moet nog groeien. Daar werken wij aan."

Gerelateerde artikelen

Tenhagclose

Ten Hag: 'Wij kunnen iets moois realiseren dit jaar'

Ajax-trainer Erik ten Hag blikt tijdens de interlandperiode terug op blok twee, en kijkt tegelijkertijd vooruit naar de cruciale, laatste weken van 2020. Weken waarin Ajax de overwintering in de UEFA Champions League veilig kan stellen en met een goed gevoel kan toewerken naar de maand januari, waarin de topduels in de Eredivisie op het programma staan.

Tags

  • #TenHag

Socials

NICO3

De waslijn | De dromen van Nico Tagliafico

Nico Tagliafico is bijna drie jaar Ajacied en een absolute publiekslieveling. Tijd voor een portret van de Argentijn aan de hand van zijn eigen 'waslijn', waar een serie foto's met veel betekenis aan hangt.

Tags

  • #Tagliafico

Socials