Ajax loot Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene

Loting EL 1920
Loting EL 1920

Ajax treft in de groepsfase van de UEFA Europa League Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene en is ingedeeld in groep B. Dat wees de loting vrijdagmiddag in Monaco uit.

Tags

  • #UEL

Socials

De Amsterdammers verzekerden zich donderdagavond van een ticket in de groepsfase van het Europese toernooi. Het eerste groepsduel staat gepland op donderdag 21 september 2023. Het volledige speelschema volgt binnenkort.

Meer informatie over de kaartverkoop volgt na het weekend.

Olympique Marseille
De Fransen eindigden vorig seizoen op een derde plek in de Ligue 1 en werden in de voorronde van de UEFA Champions League uitgeschakeld door het Griekse Panathinaikos. De laatste officiële ontmoeting tussen beide ploegen was in maart 2009. In de toenmalige UEFA Cup verloor Ajax in Marseille met 2-1 en eindigde het in Amsterdam in een 2-2-gelijkspel. 

Brighton & Hove Albion
Bij de Engelsen staat oud-Ajacied Joël Veltman onder contract. De ploeg uit Zuid-Engeland eindigde vorig seizoen op een knappe zesde plek in de Premier League wat een direct ticket voor de UEFA Europa League opleverde. De deelname is het Europese debuut voor Brighton & Hove Albion. 

AEK Athene
De Grieken werden in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door het Belgische Royal Antwerp FC. Het ticket voor deze voorronde werd vorig jaar verdiend dankzij een tweede plek in de Griekse competitie. In 2018 troffen beide ploeg elkaar voor het laatst. In de groepsfase van de Champions League wonnen de Amsterdammers twee keer: 3-0 & 0-2. 

AJAX Loting UEL 1080X1080

Gerelateerde artikelen

Loting EL 1920

Overzicht | Wie kan Ajax loten in de Europa League?

Ajax heeft zich na het tweeluik met Ludogorets (4-2) geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Europa League. De loting is vrijdag vanaf 13:00 uur in Monaco. Lees hier wie de Amsterdammers kunnen treffen.

Tags

  • #UEL

Socials

Silooy1920

Silooy 60 | Schitterende momenten van Sonny

Sonny Silooy blaast op donderdag 31 augustus 60 kaarsjes uit. Daarom zetten we de oud-Ajacied, die 343 officiële wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht speelde, in het zonnetje. De trouwe verdediger beleefde veel successen met Ajax, waaronder het winnen van de UEFA Champions League, de wereldbeker voor clubteams en zeven landstitels.

Tags

  • #Silooy

Socials