Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Steijn: 'Verschil met vorige week gigantisch'

Ajax heeft de return tegen Ludogorets met 0-1 verloren. Dat is overigens na de 1-4-overwinning van vorige week in de heenwedstrijd genoeg om de hoofdfase van de UEFA Europa League te bereiken. 

Liveblog

23:59

Highlights in de Ajax App

Heb je het duel niet live kunnen volgen en wil je nog een samenvatting zien? Kijk dan exclusief in onze Ajax App. Daar vind je de highlights van het duel met Ludogorets.

Komende zondag zijn weer terug met een nieuw liveblog. Dan neemt Ajax het op tegen Fortuna Sittard. Bedankt voor het volgen en tot dan!


22:22

Steijn teleurgesteld over niveau: 'Niet één keer op doel geschoten'

Mauricesteijn900 ??

Trainer Maurice Steijn was duidelijk na de 0-1-nederlaag van Ajax in de play-offs van de UEFA Europa League. "Het enige positieve van de avond is dat we door zijn."

De oefenmeester zag hoe Ajax vanavond door het ijs zakte tegen Ludogorets. "Het verschil tussen vandaag en vorige week is gigantisch. In alles. De eerste tien minuten waren aardig. Daarna vielen we heel ver terug in alle facetten. Dat we niet een keer op doel hebben geschoten is typerend."

Het leek alsof de thuisploeg het Bulgaarse Ludogorets moeilijk onder druk kon zetten. "Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Het lijkt alleen alsof er angst in sluipt als het even niet lukt. Het was over het algemeen heel matig."

De coach hoopt zondag tegen Fortuna Sittard wel nieuwe namen te begroeten in de selectie. "Dan zijn er drie, vier nieuwe spelers wel bij. Ik ben blij dat die dan speelgerechtigd zijn. We hebben de nieuwe spelers heel hard nodig. Dat is duidelijk. Ik heb er vertrouwen in dat zij iets aan deze ploeg kunnen toevoegen."


22:11

Balen na vanavond! 😕

Het was niet goed vanavond in de Johan Cruijff ArenA. De Ajacieden balen van de 0-1-nederlaag in eigen huis.


21:54

FT // 0-1

Ajax verliest met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA van Ludogorets. Dat is na de 1-4-overwinning van vorige week in de heenwedstrijd genoeg om de hoofdfase van de UEFA Europa League te bereiken, maar verder zijn er geen lichtpuntjes.


21:49

De blessuretijd bedraagt vier minuten

Klaassenwijst900

21:43

Nog vijf minuten officiële speeltijd

Berghuisclose900

De wedstrijd sleept zich naar het einde. Het enige positieve is dat we nog een ruime marge hebben voor een ticket naar de volgende ronde.

Nog vijf minuten officiële speeltijd te gaan.


21:39

🔁 Salah-Eddine voor de slotfase

Anass Salah-Eddine komt in de slotfase in de ploeg voor Owen Wijndal.


21:34

Nog een kwartier te gaan

Nog een kwartier te gaan. Ajax zoekt naar de gelijkmaker, maar vindt vooralsnog niet.

Stand is nog altijd 0-1.


21:31

Medić kopt over

Eindelijk weer wat aanvallend doelgevaar. Een vrije trap leidt tot een kopkans voor Jakov Medić, maar de Kroaat kopt over.


21:29


21:20

Ludogorets komt op 0-1

Matías Tissera werkt een voorzet vanaf rechts in twee instanties binnen: 0-1.

Zo leidt Ajax over twee wedstrijden nog wel met 4-2, maar de Ajacieden moeten het niet verder laten komen.


21:16


21:14

Geel voor Taylor

Taylorkijkt900

Kenneth Taylor krijgt geel na het onreglementair stoppen van een Ludgorets-counter. Hij is na Steven Bergwijn de tweede Ajacied met een kaart op zak. Ludogorets is eenmaal op de bon geslingerd, kort voor de overtreding van Taylor


21:11

Voorzet Rensch bereikt geen Ajacied

Ajax heeft een goede aanval over rechts in huis. Via Carlos Forbs wordt Devyne Rensch weggestoken. De strakke voorzet van de rechtsback bereikt echter geen Ajacied. De afgeslagen bal wordt door Davy Klaassen opnieuw de zestien ingebracht, maar wederom kan Ludogorets voor opruiming zorgen.


21:03

Kom op, Ajax!

De tweede helft is begonnen. Kan Ajax zich herpakken voor de matige eerste helft?

Bij Ajax is Davy Klaassen in de ploeg gekomen. Hij vervangt Branco van den Boomen.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Akpomtrainingday1920

Training Day | Met de nieuwe spelers

Chuba Akpom en Georges Mikautadze stonden woensdagochtend voor de eerste keer op het trainingsveld bij Ajax. De nieuwelingen doen donderdag nog niet mee in de UEFA Europa League. Ze kregen wel een warm welkom van de overige selectiespelers.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Gorterkeepers1920

In beeld l Ajacieden werken toe naar eerste Europese thuiswedstrijd

Met het tweede duel tegen Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League voor de deur, werkte Ajax op woensdagochtend de laatste training af. Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst trainden ook twee nieuwelingen voor de eerste keer mee, namelijk Chuba Akpom en Georges Mikautadze. Beide aanwinsten zijn overigens nog niet speelgerechtigd voor Ajax’ eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Steijn1920ajaludo

Steijn over return tegen Ludogorets: 'Altijd volle bak geven'

Daags voor de returnwedstrijd tegen Ludogorets schoven trainer Maurice Steijn en Devyne Rensch aan voor de pre-match persconferentie. In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA werd uitgebreid vooruitgeblikt op de beslissende return in de play-offs voor deelname aan de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials