Ajax neemt Klaas Jan Huntelaar in dienst

Klaasjanhuntelaar1280
Klaasjanhuntelaar1280

Ajax heeft Klaas Jan Huntelaar in dienst genomen. De voormalig topspits wordt toegevoegd aan de technische organisatie van de club.

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Om de continuïteit voor de korte termijn te borgen zijn, na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars, de meeste taken behorend bij het betaald voetbalbeleid tijdelijk neergelegd bij technisch manager Gerry Hamstra. Hij werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat hen daarin per direct ondersteunen. Vanaf 1 juli 2022 gaat hij daarnaast programma’s volgen, waardoor hij zich verder gaat ontwikkelen in zijn nieuwe rol buiten het veld. De ex-prof, die in de zomer van 2021 bij Schalke 04 zijn imposante voetbalcarrière afsloot, tekent een verbintenis die loopt tot 1 juli 2024.

Los van deze aanstelling van Huntelaar hebben de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax zichzelf gezamenlijk ten doel gesteld om in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen.

Van der Sar over de functie van Huntelaar
Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Ajax heeft sinds de transfer van Klaas Jan naar Schalke met hem contact gehouden. Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond."

"Ajax staat voor talentontwikkeling en daar past deze nieuwe rol van Klaas Jan in. We stellen in overleg met hem een ontwikkelingsprogramma samen; waarin hij onder meer zijn licht gaat opsteken bij de internationale scouting onder leiding van Henk Veldmate en een rol krijgt bij het technisch overleg over de samenstelling van de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax."

"Het zijn dus allemaal taken met de focus op betaald voetbal. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven."

Klaas Jan Huntelaar: "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden. Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren."

"Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma. De kennis die ik bij die cursus opdoe, komt mij ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen. Verder heb ik vooral zin in de samenwerking met de bestaande organisatie, om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen waar ik denk kijk op te hebben, maar ook waarin ik me verder wil ontwikkelen."

Palmares
Huntelaar werd op 12 augustus 1983 geboren in Drempt. De spits speelde sinds het seizoen 2017/2018 tot en met begin 2021 bij Ajax en kwam in de periode van 2006 tot en met 2008 ook al uit voor de club. Huntelaar maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax-NEC (1-1) en speelde in totaal 257 officiële wedstrijden, waarin hij 158 doelpunten maakte. Hij werd in 2019 landskampioen met Ajax. Daarnaast won hij als Ajacied in 2006, 2007 en 2019 de KNVB Beker en in 2007 en 2019 de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde artikelen

Huntelaargoal

All the goals | 158 keer Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar neemt voor een tweede keer afscheid bij Ajax. De aanvaller scoorde over twee periodes maar liefst 158 keer voor de club. Dit zijn al zijn doelpunten in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Huntelaarthumb

Jarige Huntelaar | De perfecte spits volgens Klaas Jan

Klaas Jan Huntelaar viert op 12 augustus zijn 39e verjaardag. De huidige assistent technisch manager van Ajax stelde in 2020 zijn ideale spits samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een echte nummer negen moet beschikken. Onder andere Dennis Bergkamp, Didier Drogba en Gabriel Batistuta passeerden de revue.

Tags

  • #Huntelaar

Socials

Huntelaargoal

Huntelaar kopt zich in 'club van 150'

Klaas Jan Huntelaar heeft tegen PEC Zwolle zijn 150e goal in de Eredivisie gemaakt. Hij is daarmee de vijftiende speler in de historie die deze grens op het hoogste Nederlandse voetbalniveau heeft weten te slechten. 'The Hunter' maakte 117 van zijn treffers in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Huntelaar150

Socials