Huntelaar kopt zich in 'club van 150'

Huntelaargoal
Huntelaargoal

Klaas Jan Huntelaar heeft tegen PEC Zwolle zijn 150e goal in de Eredivisie gemaakt. Hij is daarmee de vijftiende speler in de historie die deze grens op het hoogste Nederlandse voetbalniveau heeft weten te slechten. 'The Hunter' maakte 117 van zijn treffers in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Huntelaar150

Socials

De spits kwam tot zijn eerste treffer in de Eredivisie in het shirt van sc Heerenveen. Hij scoorde direct bij zijn debuut voor de Friezen in 2004 tegen AZ (1-1). Tijdens zijn eerste seizoenshelft in de Eredivisie was Huntelaar goed voor tien goals in zeventien duels.

Zijn eerste Ajax-periode
Een jaar later, in de winter van 2006, tekende de spits bij Ajax. Op het moment dat hij de transfer maakte van sc Heerenveen naar Amsterdam, stond hij op zeventien treffers in de Eredivisie in dat seizoen. Hij zou bij Ajax doorgaan met scoren en eindigen op 33 doelpunten in één jaargang.

In zijn eerste periode bij Ajax zou Huntelaar uiteindelijk in 136 officiële wedstrijden op 105 doelpunten uitkomen.

Via Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 tekende de spits in 2017 weer in Amsterdam. In zijn tweede eredivisieduel in zijn nieuwe Ajax-periode maakte hij direct een doelpunt tegen FC Groningen (3-1).

Sinds zijn terugkeer scoorde Huntelaar veertig keer in de Eredivisie voor Ajax. Zijn 41e treffer was dus een jubileumgoal.

Tags

  • #Huntelaar150

Socials

Gerelateerde artikelen

KJH2

Let 'the Hunt' continue | 3 spitsen over de kracht van Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar viert vandaag, 12 augustus, zijn 37e verjaardag. Wat hem betreft is dat slechts een loos getal. Hij is voorlopig nog niet klaar en verlengde zijn Ajax-contract onlangs met een jaar. De doorgewinterde goalgetter voelt zich topfit en is klaar voor een nieuw seizoen. Ajax.nl maakte een rondje langs de velden en sprak een aantal (oud-)collega-spitsen over de tomeloze drive van 'The Hunter'.

Tags

  • #Huntelaar

Socials