Ajax O18 hard onderuit in Liverpool

Teleurstelling1280
Teleurstelling1280

Ajax O18 heeft dinsdag zijn tweede groepsduel van de UEFA Youth League ruim verloren. De Ajacieden gingen op Engelse bodem met 4-0 onderuit bij Liverpool.

Tags

  • #UYL
  • #LIVAJA

Socials

De ploeg van Frank Peereboom startte de groepsfase vorige week met een 2-1-overwinning op Rangers FC. Op bezoek bij Liverpool verliep de openingsfase echter uiterst moeizaam voor de Ajacieden, die pas na ruim een halfuur het eerste schot op doel losten.

Ajax O18 kwam bovendien al na acht minuten op achterstand. Na een voorzet van rechtsback Mabaya werd de bal van dichtbij gemakkelijk binnengeschoten door spits Oakley Cannonier: 1-0.

Pas in het slotkwartier van de eerste helft wisten de Ajacieden hun ritme te vinden en volgden er kansen. Het meest dreigende moment kwam van David Kalokoh, die de bal vanaf links schitterend naar de rechter bovenhoek stuurde. Via de handen van Liverpool-doelman Davies, die de bal licht toucheerde, spatte de inzet op het aluminium uiteen. Dezelfde Davies redde later ook op een inzet van Jaydon Banel.

Fout in de opbouw
Ajax O18 leek in de tweede helft wel goed te beginnen en voerde een aantal minuten druk uit op de Liverpool-defensie. De gelijkmaker bleef ondanks een kans voor Kalokoh uit, waarna de goal aan de overzijde wel viel. Na een grove fout in de opbouw van doelman Tommy Setford legde Cannonier aan voor zijn tweede van de middag: 2-0.

Een derde tegentreffer en daarmee de definitieve nekslag bleef kort daarna uit. Een afstandsschot van grote afstand van Chambers belandde op de paal.

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie. Ajax ging nog wel op zoek naar een eretreffer, maar het was allemaal zonder overtuiging. Het leek alsof het geloof bij de Ajacieden ontbrak. 

Schade loopt op in slotkwartier
Ruim een kwartier voor tijd werd het alsnog 3-0. Een steekpass belandde via een Amsterdams been fortuinlijk voor de voeten van Cannonier, die koeltjes zijn hattrick compleet maakte. Ajax O18 ontsnapte vervolgens een aantal keer aan de 4-0, maar die viel in de blessuretijd alsnog. 

Ajax O18 werd afgedroogd en moet zich komende zaterdag zien te herpakken. Dan staat de uitwedstrijd bij AZ op het programma.

Liverpool - Ajax 4-0 (1-0)
8. Cannonier 1-0
54. Cannonier 2-0
76. Cannonier 3-0
90+1. Koumas 4-0

Opstelling Ajax: Setford; Sarfo (58' Viereck), Henry, Hato (74' Gorter), Van Bohemen (65' Chahid); Vos, Idumbo-Muzambo, Agougil; Chourak (74' Hamouchi), Banel (58' Vink), Kalokoh.

Gerelateerde artikelen

Yl Artikel Header 1280

Ajax O18 start UEFA Youth League met overwinning

Ajax O18 heeft woensdagmiddag het eerste duel in de UEFA Youth League met Rangers FC gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 2-1 dankzij goals van Skye Vink en Stanis Idumbo.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials