Ajax O18 start UEFA Youth League met overwinning

Yl Artikel Header 1280

Ajax O18 heeft woensdagmiddag het eerste duel in de UEFA Youth League met Rangers FC gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 2-1 dankzij goals van Skye Vink en Stanis Idumbo.

• #UYL
  • #AjaxO18

Met vier debutanten in de basis begonnen de Amsterdammers aan het duel met de Schotten. Vink, Idumbo, David Kalokoh en Jorrel Hato maakten hun debuut in de Youth League.

Sterk Ajax
Het begin ging op en neer. Beide ploegen probeerden met snelle aanvallen gevaar te stichten. De eerste grote kans was voor Ajax O18: Silvano Vos kreeg een vrije schietkans maar mikte de bal net naast. Na twaalf minuten was het raak. Na een voorzet van links van Chahine van Bohemen was het Vink die de bal behendig binnentikte bij de eerste paal. Niet veel later was het opnieuw Vink met een grote mogelijkheid. Ditmaal redde de Schotse doelman knap en bleef het bij één Amsterdamse treffer.

Na een klein half uur spelen waren de Schotten plots heel dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal spatte uiteen op de paal. De uitbraak van Ajax O18 was vervolgens wél succesvol. Een prachtige aanval eindigde bij Idumbo en hij maakte Ajax' tweede. Opnieuw was Van Bohemen de aangever. Ajax O18 ging onverminderd door maar moest dik vijf minuten voor de rust toch een tegentreffer incasseren. Een vrije trap belandde bij Lewis MacKinnon die de aansluitingstreffer maakte.

De Ajacieden begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Onder toeziend oog van onder anderen Sjaak Swart, Edwin van der Sar en John Heitinga hadden de Amsterdammers ook na rust het betere van het spel. Desondanks bleef het vanwege de tussenstand spannend op de Toekomst.

Kansen Rangers
De Schotten kregen meer grip op de wedstrijd en zagen doelman Sten Kremers een uitstekende bal pakken na een goed afstandsschot. Niet veel later vonden de gasten, net als in de eerste helft, de paal met een kopbal. Ajax O18 kroop in de aanval daarop opnieuw door het oog van de naald nadat Rangers dé kans kreeg op de gelijkmaker vanaf elf meter. Deze uitgelezen mogelijkheid spatte echter uiteen op de paal naast Kremers.

Met Alvaro Henry, Neal Viereck en Mohamed Hamouchi kwamen er nog drie debutanten binnen de lijnen. Ajax O18 verdedigde de voorsprong en kreeg in de laatste fase weer de grip op het duel. Verder dan mogelijkheden voor Vink en Idumbo kwamen de Ajacieden niet. In de slotfase had Kremers nog een geweldige redding in huis na een vrije trap van Rangers FC waardoor de ploeg van Frank Peereboom de eerste Youth League-wedstrijd met 2-1 won.

Ajax O18 – Rangers FC 2-1 (2-1)