Ajax O18 neemt revanche op Borussia Dortmund

O18 1420
O18 1420

Ajax O18 heeft de felbegeerde revanche op Borussia Dortmund te pakken. In eigen huis leed Ajax O18 twee weken terug een smadelijke 1-5-nederlaag en er was de Amsterdamse formatie veel aan gelegen die nare nasmaak weg te spoelen. Dat lukte middels een doelpunt van Christian Rasmussen.

• #UYL
  • #AjaxO18

De ploeg van trainer Dave Vos speelde een prima eerste helft. Al vanaf de aftrap werd Dortmund achteruit gedrongen. Ajax creëerde de nodige kansen en gaf weinig weg. Amourricho van Axel Dongen was in de twaalfde minuut dicht bij de openingstreffer. Zijn voorzet werd door een Duitse verdediger bijna in eigen doel gewerkt, maar de bal ging naast.

Beloning
Na zestien minuten kwam de beloning voor de Ajacieden. Nadat de keeper van Dortmund eerst nog een schot wist te keren, bracht Kristian Hlynsson de bal terug voor het doel. Daar gaf Christian Rasmussen het laatste tikje voor de 0-1.

Net voor rust had Raphaël Sarfo de kans op de 0-2, maar hij schoot naast. Dortmund zette tegenover al die mogelijkheden voor Ajax één serieuze kopkans, Charlie Setford hield zijn doel schoon.

In de tweede helft drongen de Duitsers meer aan en moest Ajax alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De thuisploeg kreeg tegen het dapper vechtende team van Vos een aantal kansen maar de gasten hielden stand.

Charlie Setford onderscheidde zich in blessuretijd nog met een zeer fraaie redding op een inzet van Gürpüz. Zo behaalde Ajax een uitstekende overwinning die broodnodig was in de poule. De Amsterdammers hebben nu evenveel punten als Dortmund en staan tweede.

Dortmund - Ajax O18 0-1 (0-1)
16. Rasmussen 0-1

Opstelling Ajax O18: Setford; Gooijer, Aertssen, Milovanović, Aning (64. Jermoumi); Brandes, Hlynsson, Vos (76. Agougil); Sarfo (83. Kjaer), Rasmussen (64. Van Bohemen), Van Axel Dongen (64. Boerhout)