Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • M. Reus (p.) 37"
Borussia Dortmund
1
3
Ajax 1
  • D. Tadić  72"
  • S. Haller  83"
  • D. Klaassen  90"+3"

Dit was het liveblog van Borussia Dortmund - Ajax. Geniet hier na van het historische duel in Duitsland. Ajax heeft zich na vier speelrondes al geplaatst voor de knock-outfase van de UEFA Champions League.

Liveblog

23:55

Man of the match!

Antonymotm

Wat een wedstrijd speelde Antony weer. De Braziliaan was belangrijk met twee assists en de voorzet waaruit uiteindelijk de 1-1 viel.


23:48

Ten Hag: 'Op het juiste moment toegeslagen'

Tenhagjuicht

Erik ten Hag was na afloop van Borussia Dortmund - Ajax toch nog een beetje kritisch over de avond. "De eerste helft was een matige uitvoering", vond hij. "We hebben de tegenstander groot gemaakt door zelf te afwachtend te zijn. We hebben datgene gedaan wat we wilden voorkomen: dat ze in de omschakeling kwamen."

"Daar moeten we kritisch over zijn", vervolgde de trainer. "Maar dat kan je beter doen als je zelf ook wint en doorgaat naar de volgende ronde."

In de tweede helft kwam Ajax beduidend beter voor de dag. "We hebben Gravenberch als spelverdeler neergezet en Davy Klaassen gebracht. Dat werkte beter. We hebben op het juiste moment toegeslagen. Dat is een groot compliment richting de ploeg."


23:43

Eerste plek! 📈

Standpoulec

Print 'm uit, plak 'm boven je bed. We zijn door na slechts vier wedstrijden!


23:43


23:23

Collega's onder elkaar 😊

Tadichuntelaar

Een mooi onderonsje tussen Dusan Tadic en ex-teamgenoot Klaas Jan Huntelaar na de wedstrijd in Dortmund.

De ploeg van Erik ten Hag zette vanavond een historische prestatie neer in Duitsland. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis heeft Ajax twaalf punten uit vier duels gehaald in de groepsfase van de UEFA Champions League.


23:08


23:06

Lijstje hoor!

Hallerjuichen880

Sébastien Haller is de vijfde speler in de historie van de UEFA Champions League die in zijn eerste vier wedstrijden in het Europese toernooi weet te scoren na José Carlos (FC Porto, 1992-1993), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995), Diego Costa (Atlético Madrid, 2013-2014) en Erling Haaland (Red Bull Salzburg, 2019).


23:01

❤️❤️❤️

Wat een team. Wat een prestatie.


22:54

Over en sluiten!

Ja! Ajax is door naar de knock-outfase in de UEFA Champions League na een 1-3-overwinning op Borussia Dortmund.

Het verschil met de Duitsers en Sporting CP bedraagt zes punten. Omdat die twee ploegen nog tegen elkaar spelen, kan Ajax al niet meer derde worden in poule C. 


22:52

Jaaaa! Davy Klaassen!

Davy Klaassen maakt in blessuretijd de 1-3! Weer komt de assist van Antony. 


22:50

Blessuretijd in Duitsland

Er komen minimaal drie minuten bij in Duitsland. Ajax verdedigt een 1-2-voorsprong tegen Borussia Dortmund. C'mon, boys!


22:42

HALLLER. Wat een goal!

Sébastien Haller, wat een kopgoal! Antony slingert de bal voor. De Frans-Ivoriaanse spits komt goed voor zijn man en knikt knap raak hoor. Wat heerlijk!


22:41

Tadic 🤝 Kluivert

Tadicwijst880

Dusan Tadic maakt zijn negende goal voor Ajax in de UEFA Champions League. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Patrick Kluivert op de topscorerslijst. Jari Litmanen staat met twintig goals nog op eenzame hoogte.


22:38

Martínez kopt over

Dusan Tadic krijgt op exact dezelfde plek op het veld als waar de 1-0 uit viel in de Johan Cruijff ArenA een vrije trap.

Ook nu gooit hij 'm voor de pot. Lisandro Martínez krijgt zijn hoofd tegen de bal, maar kopt net over.


22:35

Oei, Kudus!

Na een mooie voorzet van Dusan Tadic krijgt Mohammed Kudus een flinke kans. De invaller probeert met een spectaculaire halve omhaal te scoren, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen