Ajax O18 sluit 2022 af met zege: 'Groep heeft mooie ontwikkeling doorgemaakt'

Met een 1-4-zege bij De Graafschap heeft Ajax O18 het jaar 2022 afgesloten. Ondanks het mislopen van het najaarskampioenschap kijken Frank Peereboom en topscorer Yoram Boerhout met een goed gevoel naar het nieuwe jaar. "Talenten de kans geven en talenten uitdagen, dan kunnen anderen ook hun bijdrage leveren."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Peereboom heeft goede dingen gezien in Doetinchem. "Goede goals, maar wel een slordig tegendoelpunt. We hebben de afgelopen tijd in wisselende samenstellingen gespeeld, dan was het fijn geweest als we de nul hadden gehouden. Voorin hebben we genoeg gecreƫerd en er zat een goede dynamiek in het team. Dan is 1-4 een prima uitslag."

Talenten uitdagen
Ajax O18 veroverde, ondanks de zege, niet het najaarskampioenschap. Tot teleurstelling van Boerhout. "Het is een doel dat niet is behaald." Peereboom sluit zich daarbij aan. "We weten waar we het hebben laten liggen, uit bij PEC Zwolle, en dat is doodzonde. Het is niet anders, maar ik denk dat we met deze groep een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Er zijn jongens naar Jong Ajax doorgeschoven, iets wat na de winterstop opnieuw zal gebeuren. Dat hoort bij Ajax. Talenten de kans geven en talenten uitdagen, dan kunnen anderen ook hun bijdrage leveren. Dat is ook een mooie ontwikkeling."

Boerhout was tegen De Graafschap opnieuw trefzeker en kroont zich tot topscorer van het team. "Het begin ging moeizaam, maar de laatste wedstrijden heb ik het goed opgepakt. Ik zit in een goede vorm en wil dat doortrekken na de winterstop. In de tweede seizoenshelft houden we als groep hetzelfde doel en dat is eerste worden."

Ideale scenario
Zoveel mogelijk jongens een kans geven en kampioen worden. Het ideale scenario voor de tweede seizoenshelft. "Als dat samenvalt is het perfect. We leiden op om spelers te laten doorstromen naar Jong Ajax of naar Ajax 1. Dat is het belangrijkste. Daarnaast willen we als team natuurlijk alles winnen, daar spelen we voor", sluit Peereboom af.

Gerelateerde artikelen