Blik op de Toekomst | O18 wint in Doetinchem, O14 najaarskampioen

Header 1280
Header 1280

De laatste zaterdag van 2022 waarop de Ajax-jeugd in actie kwam. Zo speelden de O14 en O17 een mini-Klassieker, ging de O15 naar AZ en reisde de O18 af naar De Graafschap. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Vanwege de kou werden de wedstrijden van de jongste jeugd afgelast. Ajax O13-2 opende daarom de zaterdag in eigen huis tegen FC Eindhoven O13-1. De Ajacieden begonnen de koude voetbaldag met een klinkende 4-0-zege. Ook de O13-1 van Ajax zegevierde in eigen huis, zij versloegen de leeftijdsgenoten van Zeeburgia met ruime cijfers: 9-1.

Ajax O15 en Ajax O17 traden allebei buitenshuis aan. De O15 wist niet te winnen in Wijdewormer tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Het werd 2-2, waardoor de Amsterdammers de najaarscompetitie afsluiten op plek drie. De eerste mini-Klassieker van de dag vond plaats in Rotterdam. Ajax O17 was niet opgewassen tegen de thuisploeg en ging met 2-0 ten onder.

Ajax O14 najaarskampioen
Net als bij de O17 stond er voor de O14 ook een duel met Feyenoord op het programma. De jonge Ajacieden waren voor de wedstrijd kampioen van de najaarscompetitie en verloren nog geen duel. De gasten uit Rotterdam beëindigden deze status en wonnen met 0-2. Desalniettemin een sterke eerste seizoenshelft van Ajax O14 met 33 punten uit veertien wedstrijden.

Zege voor O18
De zaterdag werd afgesloten door Ajax O16 en Ajax O18. Eerstgenoemde ontving RJO Brabant United op sportcomplex de Toekomst. Na een 0-0-ruststand besloot de scheidsrechter tijdens de onderbreking dat het veld te glad werd voor het verantwoord voortzetten van het tweede bedrijf. Het duel werd gestaakt.

De ploeg van Frank Peereboom reise af naar Doetinchem voor het duel met De Graafschap O18. Met een mogelijk kampioenschap in het achterhoofd begonnen de Ajacieden goed aan de wedstrijd en was het Yoram Boerhout die de Amsterdammers snel op voorsprong schoot. Na een vlot lopende aanval draaide de aanvaller sierlijk weg bij zijn directe tegenstanders en schoot hij de bal in de verre hoek: 0-1.

Na de rust ging de ploeg van Peereboom verder met het creëren van kansen tegen een goed georganiseerd De Graafschap. Uiteindelijk was het Stanis Idumbo Muzambo die Ajax' tweede treffer binnenschoot na een goede voorzet van rechts. Na een tegengoal van de thuisploeg was Idumbo Muzambo opnieuw betrokken bij een Amsterdams doelpunt: zijn voorzet van links werd uiteindelijk door een speler van De Graafschap over de lijn gelopen: 1-3.

Het slotakkoord was van invaller Jaynilson Geoffery. Hij passeerde de doelman en maakte de laatste treffer van de dag. Omdat concurrent PSV O18 won in eigen huis van AZ eindigen de Ajacieden op plek twee.

Alle uitslagen:

Amsterdamsche Football Club – Ajax O8 AFG.
WV-HEDW – Ajax O9-2 AFG.
Ajax O13-2 – FC Eindhoven O13-1 4-0
Ajax O13-1 – Zeeburgia avv O13-1 9-1
Ajax O14 – Feyenoord O14 0-2
AZ O15 – Ajax O15 2-2
Ajax O16 – RJO Brabant United O16 GEST. (0-0)
Feyenoord O17 – Ajax O17 2-0
De Graafschap O18 – Ajax O18 1-4

Gerelateerde artikelen

Reactie O18 1280

Ajax O18 sluit 2022 af met zege: 'Groep heeft mooie ontwikkeling doorgemaakt'

Met een 1-4-zege bij De Graafschap heeft Ajax O18 het jaar 2022 afgesloten. Ondanks het mislopen van het najaarskampioenschap kijken Frank Peereboom en topscorer Yoram Boerhout met een goed gevoel naar het nieuwe jaar. "Talenten de kans geven en talenten uitdagen, dan kunnen anderen ook hun bijdrage leveren."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Header Jetten 1280

Jetten: 'Supertrots dat ik een lichting heb overgeslagen'

Lucas Jetten is vijftien jaar en inmiddels al speler van Ajax O17. Hij sloeg een lichting over en heeft bij Ajax zich ook persoonlijk ontwikkeld. "Ik ben gegroeid tot een jongen die zelfvertrouwen heeft en ben niet meer zo verlegen als vroeger. Daarnaast ben ik goed in de omgang geworden."

Tags

  • #Jetten

Socials