Ajax O18 vol vertrouwen: 'We zijn als groep meer voor elkaar gaan doen'

Ajax O18 speelt dinsdagmiddag het cruciale UEFA Youth League-duel met Sporting CP. Tristan Gooijer en Raphaël Sarfo zijn vol vertrouwen dat Europese overwintering wordt veiliggesteld.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Voor Ajax O18 is de opdracht duidelijk. Bij minimaal een punt komen de talenten van Ajax ook na de winterstop uit in de Youth League. "Het is een hele belangrijke wedstrijd", aldus Gooijer. "We moeten winnen of gelijkspelen, maar we gaan natuurlijk voor de winst."

Heenduel
Het heenduel in Portugal eindigde eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel. Gooijer kijkt met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. "Het is toch wat lastiger om tegen jongens uit het buitenland te spelen."

Voor Sarfo en Gooijer was dit tevens ook hun debuut in de Youth League. Sarfo vertelt erover. "Voor mij persoonlijk was het mijn eerste Youth League-wedstrijd ooit dus ik had heel veel spanning, ook al begon ik op de bank."

Ajax O18 is sinds de heenwedstrijd tegen Sporting gegroeid, vindt Gooijer. "Als je nu kijkt naar de laatste wedstrijd ten opzichte van de eerste wedstrijden vind ik dat we als team beter spelen. We zijn nu lang bij elkaar als team en je merkt dat we als groep ook meer voor elkaar gaan doen de laatste wedstrijden. Dat bouwt zich nu steeds verder uit."

Vertrek Dave Vos
Na het laatste Youth League-duel met Besiktas vertelde trainer Dave Vos de groep dat hij Ajax per direct zou verlaten om als assistent onder Giovanni van Bronckhorst aan de slag te gaan bij Rangers FC.

Dat nieuws kwam voor iedereen als een totale verrassing. Zo ook voor Sarfo, die het geen leuke mededeling vond. "Ik was daar niet heel blij mee. Ik ken hem al mijn hele jeugd bij Ajax en ik heb een hele goede band met hem."

Ondanks het vertrek van Vos heeft Gooijer nog steeds veel vertrouwen. "Het was even schrikken omdat het eigenlijk uit het niets kwam. Maar ik denk dat als we gewoon als team sterk blijven en zijn spelprincipes onthouden het wel gaat lukken."

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen

Degraaff1280

Samenvatting PSV O18 - Ajax O18

Ajax O18 heeft dinsdag de eerste wedstrijd zonder trainer Dave Vos verloren. In de slotfase gingen de Amsterdamse talenten met 3-2 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van PSV. John Heitinga nam in Eindhoven de honneurs waar als hoofdtrainer van Ajax O18.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl