Ajax op bezoek in Emma Kinderziekenhuis

Kinderziekenhuis Tadic 1420
Kinderziekenhuis Tadic 1420

De Ajax-selectie bezocht woensdag het Emma Kinderziekenhuis. Daarmee is een goede traditie, na de coronaperiode van twee jaar waarin een grootst bezoek niet mogelijk was, in ere hersteld. Eind april zullen de Ajax Vrouwen de zieke kinderen ook een hart onder de riem komen steken.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

De ambassadeurs John Heitinga en Loïs Schenkel bezochten tijdens die zware coronaperiode de kindjes nog wel. Maar dat nu de hele selectie een rondje langs de bedden ging, was weer heel erg bijzonder voor de jonge patiënten.

Voor veel van de kinderen ging een droom in vervulling toen ze hun helden ontmoetten. De blijdschap op de gezichten was mooi om te zien. Voor de spelers ook een moment om even stil te staan bij het gegeven dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is en dat niet iedereen in de positie is om zo bevoorrecht te zijn als zij.

Lach op het gezicht
Heitinga was niet alleen als ambassadeur van de Ajax Foundation in het ziekenhuis, maar gezien de recente ontwikkelingen na het vertrek van Alfred Schreuder, ook op het moment als hoofdtrainer van Ajax 1.  "Met de Ajax Foundation proberen we een lach op ieders gezicht te krijgen en het leven een stukje aangenamer te maken."

En dat is wat er deze middag gebeurde. Onze fotograaf was getuige van de bijzondere momenten en legde het bezoek van Ajax vast in beeld.

Gerelateerde artikelen

Schenkel En Heitinga Foundation 1280

Schenkel en Heitinga ambitieus met Ajax Foundation: 'Kinderen mogen groot dromen'

"Als (oud-)voetballer heb je een voorbeeldfunctie. Kinderen mogen groot dromen over een toekomst die wij gehad hebben." In één zin legt John Heitinga uit waarom zijn rol als ambassadeur van de Ajax Foundation zo waardevol is. Samen met Loïs Schenkel staat hij weer voor een nieuw seizoen met de Ajax Foundation vol met ontmoetingen, projecten en lessen voor kwetsbare jeugd in (groot) Amsterdam.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Jashisloh Foundation 1280

Jashisloh (11) neemt de lessen van de Ajax Foundation in zich op: 'Je moet het bespreekbaar maken'

De deur van één van de skyboxen in Johan Cruijff ArenA zwaait open. De elfjarige Jashisloh stapt in een flink tempo naar binnen en richt zijn ogen direct naar voren. Zijn blik gaat naar een glazen wand met uitzicht op het stadion. "Wow", zegt hij terwijl hij zijn handen drukt op het glas en zijn hoofd richting de wand beweegt. "Kijk, daar stond ik net nog", wijst hij naar de tribune. "Echt vet, dit."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials