Ajax Podcast over de CL-loting: 'Hebben laten zien dat we topteams kunnen verslaan'

IMG 4462
IMG 4462

De tweede aflevering van de Ajax Podcast staat in het teken van de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Onze presentator David the Host bekeek donderdag samen met co-host Eyong Enoh en oud-Ajacied Ronald de Boer aan wie Ajax werd gekoppeld en besprak direct daarna ons perspectief tegen Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. Ook werd Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck nog gevraagd naar zijn oordeel.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via Juke te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Van het drietal opponenten is Liverpool op papier de grote favoriet. "Het wordt heel moeilijk", stelt De Boer. "Liverpool speelt momenteel weer erg sterk in de Premier League. Ze hebben veel sterren, zijn heel volwassen en hebben natuurlijk anderhalf jaar geleden nog de bokaal mogen 'liften'. Het wordt een geweldige wedstrijd voor onze youngsters om te zien waar ze staan. En we hebben de laatste jaren laten zien dat we topploegen kunnen verslaan."

Dortmund-filosofie ook in Liverpool
Enoh deelt de mening van De Boer dat het zwaar wordt. "Ik herinner me een Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Dortmund. Klopp was toen de coach. Ik heb gezien dat Klopp de filosofie die hij met Dortmund hanteerde ook heeft ingebracht in Liverpool."

De mannen zijn het eens dat het doodzonde is dat de wedstrijden zonder publiek gespeeld gaan worden. De Boer: "Wanneer je een supporter bent en nog nooit op Anfield bent geweest, is het een droom om Ajax daar aan het werk te zien", vertelt de Kameroener in deze aflevering van de Ajax Podcast. 

Ervaringen van Enoh
Als speler van Fulham nam Enoh het zelf op tegen de Reds en dat maakte indruk. "De fans zijn ongelooflijk. Maar niet alleen in Liverpool: zelfs toen we op Craven Cottage thuis speelden, zaten er echt overal Liverpool-fans."

David the Host (l.) in gesprek met Eyong Enoh (midden) en Ronald de Boer (r.)

David the Host (l.) in gesprek met Eyong Enoh (midden) en Ronald de Boer (r.)

Daarnaast werd Atalanta aan de Ajacieden gekoppeld. Misschien wel de zwaarste tegenstander die  uit pot 3 geloot kon loten. De Boer: "Waarschijnlijk zeg je over een paar jaar: oh die jongen speelde toen bij Atalanta en nu bij een topclub. Hetzelfde gebeurde bij ons in 1995. Vorig seizoen was Atalanta erg ongelukkig tegen PSG en ook nu spelen ze weer erg goed.”

Offensief sterk
Enoh benoemt de aanvallende en Nederlandse invloeden van Atalanta. “Het team is aanvallend erg agressief. Ze maken veel meters en scoren veel goals. Ze hebben veel Nederlandse spelers en voor hun zal het prachtig zijn om tegen Ajax te spelen.”

FC Midtjylland is in poule D de grote onbekende, maar mag absoluut niet onderschat worden. De Boer: “We weten dat het Deense voetbal kwaliteit heeft. Zoveel Deense spelers hebben via Ajax naam in Europa gemaakt. Deense teams zijn altijd erg georganiseerd. Je weet dat ze 90 minuten inzet en focus geven.” Maar: “Als je doorgaan wilt gaan, moet je 6 punten tegen Midtjylland pakken.”

00:00/00:00
  • Auto

De uitzending is nu alleen beschikbaar via JUKE en de Ajax-kanalen en vanaf vrijdagmiddag ook via alle andere Podcast-apps.

Via JUKE kun je ook de eerste aflevering van de Ajax Podcast terugluisteren. Daarin was Dusan Tadic te gast en voor de captain van Ajax was een speciale verrassing geregeld.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 2

Ajax Podcast volledig vernieuwd terug, speciale verrassing voor Tadic

De Ajax Podcast is na een aantal maanden afwezigheid volledig vernieuwd weer terug! Vanaf dit seizoen zal de Ajax Podcast Engelstalig zijn en 2 keer per maand terugkomen. De presentatie is in handen van David the Host en hij wordt ondersteund door vaste co-host Eyong Enoh. Onder hun leiding zullen afwisselend spelers te gast zijn, het wel en wee van de club besproken worden en speciale thema-uitzendingen aan bekende (voormalig) Ajacieden gewijd worden.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Ajax Radio

JUKE brengt Johan Cruijff ArenA bij fans thuis met Ajax Radio

Ajax en JUKE trappen het nieuwe voetbalseizoen af met Ajax Radio. Alle officiële wedstrijden zijn live te horen op de nieuwe radiozender. Ook zonder wedstrijd komt de fan in de stemming: Ajax Radio zendt 24/7 de grootste hits en Ajax-klassiekers uit. Daarnaast staan op Ajax Radio alle Ajax Podcasts verzameld; overzichtelijk, op één plek. Ajax Radio is beschikbaar voor alle voetbalfans van Nederland over de hele wereld en is gratis te beluisteren via de JUKE-app en website, maar ook via de kanalen van Ajax.

Tags

  • #AjaxRadio

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl