Ajax sluit bouwcontracten af voor De Nieuwe Toekomst

Header1920 (2)
Header1920 (2)

AFC Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kondor Wessels Amsterdam en Van Geemen GWW uit Purmer. De twee bouwondernemingen zullen Ajax gaan helpen met de realisatie van een deel van het nieuwe Sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials

Vanaf 2024 start Ajax met fase 1 van de herontwikkeling van het sportcomplex. Hieronder valt de bouw van een aantal nieuwe gebouwen, alsmede de aanleg van velden en technische installaties op het huidige terrein. Kondor Wessels Amsterdam, onderdeel van VolkerWessels, heeft opdracht gekregen voor de bouw van faciliteiten voor de A-selectie, het energiegebouw en faciliteiten voor de afdeling Velden en Terreinen. Van Geemen GWW wordt verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe terrein en de ondergrondse infrastructuur. De beoogde opleverdatum van beide projecten staat op medio 2025.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Chief Sports Officer Maurits Hendriks: "Het huidige trainingscomplex voldoet al langer niet meer aan deze tijd. Een nieuw en moderner sportcomplex is een belangrijke voorwaarde om topprestaties in de komende jaren te waarborgen. De Nieuwe Toekomst komt in fases tot wasdom en we kijken reikhalzend uit naar de eerste stap. Daarnaast hebben we als Ajax hoge duurzaamheidsdoelstellingen. Met het realiseren van een hoogwaardig duurzaam sportcomplex nemen we, als Ajax, hier binnen het voetballandschap een voortrekkersrol in."

Gerelateerde artikelen

DNT Header 2 1420

Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials