Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

DNT Header 2 1420
DNT Header 2 1420

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials

Ajax heeft ervoor gekozen om twee nieuwe gebouwen op het huidige terrein te bouwen; een gebouw voor de Betaald Voetbalafdeling en een gebouw voor de jeugd- en vrouwenafdeling inclusief alle ondersteunende afdelingen.

De afgelopen periode is Ajax druk bezig geweest met de eerste zichtbare veranderingen op het sportcomplex. Zo is er een keepersstrook, een vijver en een dijklichaam met bomen aangelegd. Op de Nieuwe Toekomst wordt er rekening gehouden met biodiversiteit. Er zijn inmiddels insectenhotels en vogelhuisjes geplaatst. Deze dragen bij aan de vriendelijkheid van het sportcomplex voor insecten en vogels, de (lokale) biodiversiteit en ondersteunen de stadsnatuur.

Het proces rondom het Betaald Voetbalgebouw, dat functioneel en doelmatig is, nadert zijn afronding. Het definitieve ontwerp is gereed en Ajax is drukdoende met het interieurontwerp en het contracteren van een aannemer. Daarnaast is het bestemmingsplan vastgesteld en de omgevingsvergunning aangevraagd. De eerste conceptafbeeldingen kunnen worden gedeeld.

Amsterdamse stijl
De keuze voor materialisatie is op metselwerk gevallen, zo wordt er met een knipoog gerefereerd aan de ‘Amsterdamse stijl’. Ajax heeft de keuze voor deze uitstraling terug laten komen in een beeldkwaliteitsplan, welke is getoetst door de welstandcommissie van de gemeente Ouder-Amstel.

Duurzaamheid is ook een belangrijke pijler geweest in het proces. Zo streeft Ajax ernaar om in 2030 een sportpark op te leveren dat volledige energieneutraal is. Medio 2026 zal de herinrichting van het huidige sportcomplex gereed zijn.

Gerelateerde artikelen

A Toekomst Thumb 880 2019 04 22 ABN AMRO Future Cup Ajax Anderlecht 041

Ajax viert 25 jaar de Toekomst met speciaal jubileumweekend

Ajax viert komend weekend het 25-jarig jubileum van sportcomplex de Toekomst. Voor de verjaardag van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 is een speciaal feestprogramma samengesteld. Het jubileumweekend is voor iedereen toegankelijk.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

DNT 1280

Uitbreiding trainingscomplex Ajax een stap dichterbij

Ajax en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over het exclusieve ontwikkelrecht van parkeerterrein P2 door Ajax. Het terrein grenzend aan sportcomplex de Toekomst zal in de toekomst onderdeel worden van het vernieuwde trainingscomplex van de club.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Lootschool1

Ajax en Calandlyceum openen VO-school voor jeugdspelers op de Toekomst

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel hebben woensdag officieel ‘De Toekomst’ geopend, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials