Ajax treft Liverpool, Napoli en Rangers FC in de groepsfase van de UEFA Champions League

Toure Loting 1280
Toure Loting 1280

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC. Dat is de uitkomst van de loting van donderdagavond in het Turkse Istanbul. De eerste speelronde van het grootste Europese clubtoernooi staat gepland voor dinsdag 6 september en woensdag 7 september.

Tags

  • #UCL

Socials

Het exacte speelschema wordt uiterlijk zaterdag 12:00 uur bekendgemaakt. Dit zijn de speeldata van dit seizoen:

Speeldag 1: 6/7 september
Speeldag 2: 13/14 september
Speeldag 3: 4/5 oktober
Speeldag 4: 11/12 oktober
Speeldag 5: 25/26 oktober
Speeldag 6: 1/2 november

Loting voor achtste finale: 7 november

Ajax speelde vorig seizoen ook in de Champions League. Toen waren Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas de tegenstanders in de poulefase. De Ajacieden eindigden destijds als eerste in de groep met achttien punten uit zes duels.

Seizoen 2020/2021
Twee jaar geleden trof Ajax ook Liverpool in de poulefase van de Champions League. Toen waren de Engelsen tot tweemaal toe met 1-0 te sterk. Ajax eindigde destijds derde in de poule die werd gecomplementeerd met Atalanta en FC Midtjylland.

Ajax speelde daarvoor alleen in de jaren zestig tegen de Engelse grootmacht. Dat was in seizoen 1966/1967. Het duel in Amsterdam staat nog altijd bekend als ‘de Mistwedstrijd’. Ajax won die wedstrijd met Rinus Michels als coach met 5-1. Klaas Nuninga scoorde twee keer. Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk Groot troffen allen één keer het doel.

Napoli
Het Italiaanse Napoli was alleen in seizoen 1969/1970 in een Europees clubtoernooi de tegenstanders van Ajax. In de Jaarbeurstedenbeker verloren de Amsterdammers met 1-0. Die nederlaag werd thuis weggepoetst. In De Meer was de stand na negentig minuten voetbal nog wel 1-0. In de verlenging liep Ajax uit naar 4-0.

Rangers FC
Het Schotse Rangers FC kreeg in seizoen 1996/1997 twee keer klop van het Ajax van Louis van Gaal. In eigen huis werd het 4-1, in Glasgow won Ajax met 0-1.

Gerelateerde artikelen

Kaart 1280

Lees alles terug over de UEFA Champions League-loting

Het was de dag van de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League. In dit liveblog hielden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de loting. Ajax zit in groep A bij Liverpool, Napoli en Rangers FC.

Tags

  • #UCL

Socials

Kiev 2010 1280

On This Day | Ajax plaatst zich voor UEFA Champions League

Ajax verzekerde zich op 25 augustus 2010 met een 2-1-zege op Dinamo Kiev voor het eerst in jaren voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Dankzij goals van Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui explodeerde de ArenA.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Schreuder Persco Na CL Loting 1280

Dit was de persconferentie over de UEFA Champions League-loting

Alfred Schreuder nam donderdagavond samen met Jurriën Timber plaats achter de microfoon na afloop van de loting van de groepsfase van de UEFA Champions League. Het persmoment is zojuist afgelopen en was live te volgen via Ajax.nl of in de Ajax App.

Tags

  • #UCL

Socials