Ajax voor de derde keer kampioen in de eDivisie

Headerdani
Headerdani

Ajax heeft het Nederlands kampioenschap FIFA 21 gewonnen. Van de vijf keer heeft Ajax nu drie keer de eDivisie winnend afgesloten. In de finale versloegen Dani Hagebeuk (23) en Tjardo Paliama (18) het Arnhemse Vitesse.

Tags

  • #eSports

Socials

Ondanks dat ook hier het publiek ontbrak, hebben toch meer dan 17.000 toeschouwers via de livestream Ajax kampioen zien worden tegen Vitesse. Eerder die dag hadden de Ajacieden RKC Waalwijk en PSV verslagen. 

Dani Hagebeuk, e-Sporter bij Ajax: "Bij Ajax zijn de verwachtingen altijd hoog, zowel op nationaal als internationaal niveau. Om dan nu voor de derde keer de eDivisie te winnen voelt erg goed."

eDivisie
De eDivisie is het Nederlands kampioenschap FIFA 21, de grootste voetbalgame wereldwijd. Vanaf november tot en met januari speelden alle eredivisieteams tegen elkaar in competitieverband.

Ajax werd tijdens de reguliere competitie eerste, waar de beste acht teams zich uiteindelijk plaatsten voor de finale. In maart start een nieuwe seizoen. Elk seizoen wordt er €50.000 aan prijzengeld verdeeld en punten voor de wereldranglijst.

17.000 kijkers
De eDivisie is de belangrijkste Nederlandse voetbalcompetitie en is onderdeel van de EA Sports Global Series. Deze eindigt elk FIFA-seizoen met het wereldkampioenschap, de FIFA eWorld Cup.

Naar de FIFA eWorld Cup keken afgelopen jaar 66 miljoen mensen wereldwijd. De e-Sporters van Ajax liggen op koers om zich voor de vierde keer op rij voor dit toernooi te plaatsen.

Tags

  • #eSports

Socials

Gerelateerde artikelen

carriereswitch-voor-dani-hagebeuk

Carrièreswitch voor Dani Hagebeuk?

Dani loopt voor de verandering een dagje mee bij de afdeling Fancare. De eSporter van Ajax wordt gelijk in het diepe gegooid en dat gaat niet helemaal zoals gepland.

Socials

HEADER TJARDO

Tjardo Paliama wint FIFA-contract bij Ajax: 'Altijd al Ajacied geweest'

De 18-jarige Tjardo Paliama heeft zich gekroond tot de winnaar van de Ziggo eBattle. De eSporter nam vorig jaar ook al deel aan het toernooi en was toen zeer dichtbij de eindzege. Toch lukte het hem destijds niet om te winnen. Een jaar later is alles anders: de inwoner van Almere was deze keer wél te sterk voor zijn concurrenten. Zodoende sleepte de gamer een jaarcontract bij Ajax als eSporter in de wacht.

Tags

  • #eBattle

Socials