Verslag | Ajax Vrouwen beginnen druk blok met zege op FC Utrecht

Leuchter1920 (1)
Leuchter1920 (1)

De Ajax Vrouwen hebben zondag een ruime thuiszege op FC Utrecht geboekt. Het werd op sportcomplex de Toekomst 5-2. Lily Yohannes opende met haar eerste goal de score, waarna ook Chasity Grant trefzeker was. FC Utrecht kwam terug tot 2-2, maar in de tweede helft bracht Tiny Hoekstra de Ajacieden opnieuw op voorsprong. Daarna pikte ook Romée Leuchter ook nog haar goal mee en maakte Grant nog een tweede.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen maken zich op voor een drukke periode. De komende tweeëneenhalve week wachten er liefst vijf wedstrijden. Er was de Ajacieden veel aan gelegen na de interlandbreak in ieder geval goed aan dit blok te beginnen.

Aanvankelijk leek dat prima te lukken. Na een halfuur leidden de Ajacieden comfortabel met 2-0. Eerst werkte Yohannes vanuit de rebound binnen, nadat een vrije trap vanaf links door FC Utrecht ternauwernood op de doellijn was gered: 1-0. Even later verdubbelde Grant de marge.

Wereld ziet er plots anders uit
Ajax leek op rozen te zitten, maar tien minuten later zag de wereld er plots heel anders uit. Eshly Bakker sloeg tussen de 34e en 38e minuut tweemaal toe en bracht de stand in evenwicht: 2-2.

Bakker was één van de drie oud-Ajacieden in de basis van FC Utrecht: Liza van der Most en Marthe Munsterman waren de anderen. Alle drie stapten afgelopen zomer van de Toekomst over naar de Domstad.

In de tweede helft nam de ploeg van Suzanne Bakker alsnog afstand. De Ajax Vrouwen braken door over rechts, waarna Leuchter goed haar lichaam gebruikte. De clubtopscorer verschafte zich tijd en ruimte en legde vervolgens uitstekend af op Tiny Hoekstra: 3-2.

Sabajo raakt de lat
Voor Hoeksta was het even daarna einde wedstrijd. Ze werd na een uur spelen vervangen door Lotte Keukelaar. Even daarna was de thuisploeg dicht bij een uitbreiding van de marge, maar Quinty Sabajo raakte de lat.

Het bleek voor de Utrechters uitstel van executie, want na 68 minuten werd het alsnog 4-2. Het was een redelijk identieke goal aan de 3-2, maar ditmaal liep Leuchter zelf een aanval over rechts binnen.

Uiteindelijk werd het feestje nog mooier: Grant verzorgde in blessuretijd een mooi slotakkoord door 1-op-1 overtuigend af te ronden. Het was haar tweede van de middag en Ajax' vijfde.

Ajax Vrouwen – FC Utrecht 5-2 (2-0)
21. Yohannes 1-0
30. Grant 2-0
34. Bakker 2-1
38. Bakker 2-2
53. T. Hoekstra 3-2
68. Leuchter 4-2
90+1. Grant 5-2

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Noordam, Spitse, De Sanders, Weerden (85. Verhoeve), Sabajo (74. Noordman), Van Gool, Yohannes (85. De Klonia), Grant, Leuchter (74. Tolhoek), T. Hoekstra (60. Keukelaar)

Gerelateerde artikelen

Lachendeajaxvrouwen1920

Ajax Vrouwen winnen topper bij Fortuna Sittard

De Ajax Vrouwen hebben zondag de plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League een goed vervolg gegeven. De ploeg van Suzanne Bakker won de topper op bezoek bij Fortuna Sittard: 0-4. Romée Leuchter scoorde de eerste twee treffers, waarna ook Tiny Hoekstra tweemaal doeltreffend was.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials