Ajax Vrouwen winnen topper bij Fortuna Sittard

Lachendeajaxvrouwen1920

De Ajax Vrouwen hebben zondag de plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League een goed vervolg gegeven. De ploeg van Suzanne Bakker won de topper op bezoek bij Fortuna Sittard: 0-4. Romée Leuchter scoorde de eerste twee treffers, waarna ook Tiny Hoekstra tweemaal doeltreffend was.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen kregen direct in de eerste minuut een goede kans om te score te openen, maar Leuchter schoot naast. In de tiende minuut volgde ook een mogelijkheid voor Fortuna Sittard: ditmaal wist goalie Regina van Eijk te redden op een schot van Antonsdóttir.

Na een klein halfuur spelen kwamen de Ajacieden op voorsprong: Leuchter werd weggestuurd en haalde vanaf randje zestien doeltreffend uit richting de verre hoek: 0-1. Leuchter maakte midweeks beide goals tegen FC Zürich en trok zodoende haar goede vorm door.

Wel of geen goal?
In de eerste helft waren de Ajax Vrouwen al dicht bij een treffer geweest. Sherida Spitse draaide een corner in één keer scherp in, zeker tot richting de doellijn. De vraag was of de bal de doellijn was gepasseerd, maar de arbitrage oordeelde van niet.

Zo was de eerste helft open van karakter, golfde het spel op en neer, maar leidden de Ajacieden met 0-1.

Het eerste moment van de tweede helft was voor Fortuna, maar keeper Van Eijk was wederom op haar post. Even later verdubbelden de Ajax Vrouwen de marge. Leuchter mikte vanaf de rand van de zestien een vrije trap keurig binnen: 0-2.

Ajax Vrouwen lopen verder uit
Zo zaten de bezoekers op rozen en leek de thuisploeg geknakt. In de 63e minuut maakte Tiny Hoekstra er 0-3 van. Ze werd weggestuurd op links, profiteerde van weifelend optreden bij Fortuna achterin en schoof de bal in het lege doel.

Diezelfde Hoekstra tekende vijf minuten later ook voor 0-4. Ze werd aangespeeld op de rand van de zestien, creëerde ruimte om te schieten en vond de verre hoek. De koers was gelopen en dat gaf coach Bakker de gelegenheid om nog wat wissels door te voeren.

Fortuna Sittard – Ajax Vrouwen 0-4 (0-1)
28. Leuchter 0-1
53. Leuchter 0-2
63. T. Hoekstra 0-3
68. Hoekstra 0-4

Opstelling Ajax: Van Eijk, Noordam, Spitse, De Sanders, Weerden, Sabajo, Van Gool, Yohannes (81. Keijzer), Grant (72. Jansen), Leuchter (81. Tolhoek), T. Hoekstra (72. I. Hoekstra)