Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Het duurde even voordat Keijzer voor de microfoon verscheen. De verdediger van de Ajax Vrouwen liep langs horden fans die even op de foto wilden met de Ajacied. "Dit is zo vet! Dat er zoveel mensen hier zijn voor ons... Je hoorde in de eerste helft de hele tijd: Ajax! Ajax! Het was echt prachtig."

De twintigjarige vleugelverdediger speelde een dijk van een wedstrijd. Met enkele perfect getimede slidings wist ze het gevaar van AS Roma te beteugelen. "We waren erop voorbereid op dat AS Roma eroverheen wilde komen. Ik ervaarde best veel druk als back. We moesten een bepaald ritme zoeken zelf. In de eerste helft zochten we te snel de bal vooruit, maar in de tweede helft ging het een stuk beter."

Tussenstand in München
Uiteindelijk wonnen de Ajacieden met 2-1. Ondertussen speelden Paris Saint-Germain en Bayern München gelijk: 2-2. Daarom eindigden de Ajax Vrouwen als tweede in de poule. "We hadden afgesproken de focus op onze wedstrijd wilden houden. Als het dan rond de tachtigste minuut nog belangrijk was wat er op de andere velden zou gebeuren, zouden we dat wel meekrijgen. We hoorden wel dat het 1-1 was en 2-1 voor Bayern. Uiteindelijk was het allemaal niet nodig."

De Ajax Vrouwen gingen als underdog de ijzersterke poule in. Uiteindelijk lieten ze Bayern München en AS Roma achter zich in poule C. "Van tevoren hadden we allemaal dromen, maar die zijn er ook om waar te maken. Onze kracht is dat we als team goed staan."

Stem kwijt
Ook voor Yohannes was het weer een avond om nooit te vergeten. Net als Keijzer speelde de pas zestienjarige middenvelder een ijzersterke wedstrijd. "Ik ben mijn stem een beetje kwijt. Het was echt fantastisch."

De Ajacieden liepen na afloop een ererondje om de supporters te bedanken. Daar ging ook nog een feestje aan vooraf. "Bij het laatste fluitsignaal viel ik op de grond en had ik tranen in mijn ogen. Ik was kapot. Er sprongen alleen nog vijf mensen op mij", lachte ze haar tanden bloot. "Daarna wilden kleine kinderen op de foto. Dat is prachtig. Ik ben zelf nog even naar mijn familie gelopen om te knuffelen."

Gerelateerde artikelen

Eindsignaal 1920

In beeld | Ajax Vrouwen - AS Roma

De Ajax Vrouwen hebben een historie geschreven door zich te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Het werd in de Johan Cruijff ArenA 2-1 tegen AS Roma. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van dat duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Spitsestill1920

Spitse: 'Deze kans moeten we met beide handen pakken'

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond plaatsing voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League in eigen hand. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse blikken vooruit op de kraker tegen AS Roma. "Ik denk dat wij de kans hebben om te winnen, maar we moeten wel gefocust zijn op de kwaliteiten die zij hebben."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Kleedkamer 1920

Alles over de unieke kwalificatie van de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben een unieke prestatie geleverd door zich als eerste Nederlandse club ooit te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. AS Roma werd met 2-1 verslagen. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit allesbeslissende duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials