Spitse: 'Deze kans moeten we met beide handen pakken'

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond plaatsing voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League in eigen hand. Trainer Suzanne Bakker en aanvoerder Sherida Spitse blikken vooruit op de kraker tegen AS Roma. "Ik denk dat wij de kans hebben om te winnen, maar we moeten wel gefocust zijn op de kwaliteiten die zij hebben."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

"Ik verwacht een heel mooie avond met veel supporters die ons zullen steunen. Daarnaast hoop ik op een memorabele avond natuurlijk", begint Bakker, die een update over de ziekenboeg geeft. "Romée Leuchter en Nadine Noordam zijn terug. We missen nog wel Soraya Verhoeve, Roos van de Veen en Nikita Tromp."

Het is dinsdagavond een alles of niets wedstrijd voor de Ajax Vrouwen. "Natuurlijk is dit wel een speciale wedstrijd, want we hebben nog de kans om door te gaan naar de volgende ronde. Maar we behandelen deze wedstrijd niet anders dan andere wedstrijden", aldus Spitse.

Druk
Ondanks het grote belang van de wedstrijd, ervaart de Ajax-aanvoerder geen extra druk. "Maar er komt uiteraard wel een bepaalde druk bij kijken. In het begin konden we wat vrijer voetballen, omdat we de underdog waren. We hebben ons nu in een positie gezet waar ik heel trots op ben. Uiteindelijk kunnen we hierdoor de volgende ronde bereiken."

Bakker weet dat AS Roma dinsdagavond moét in de Johan Cruijff ArenA. "Zij zullen misschien wel bepaalde ruimtes laten. Dat vergt veel slimheid. Ik denk dat we op tactisch gebied zeker niet onder doen voor de andere topploegen in onze groep", besluit de Ajax-trainer vol vertrouwen.

Ajax Vrouwen - AS Roma begint dinsdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerde artikelen

Kleedkamer 1920

Alles over de unieke kwalificatie van de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben een unieke prestatie geleverd door zich als eerste Nederlandse club ooit te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. AS Roma werd met 2-1 verslagen. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit allesbeslissende duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Training291 1

In beeld | Ajax Vrouwen klaar voor kraker in ArenA

De Ajax Vrouwen zijn klaar voor de ontknoping in de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker werkte maandag de laatste training af in aanloop naar het duel met AS Roma dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Bakker1920 (2)

Bakker over fitheid Leuchter en Noordam: 'Ze kunnen starten'

Suzanne Bakker en Tiny Hoekstra blikten maandagmiddag vooruit op het laatste UEFA Women's Champions League-groepsduel met AS Roma. Het tweetal kijkt uit naar de allesbeslissende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. "De Women's Champions League geeft mentaal iets extra's."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials