Ajax Vrouwen euforisch na plaatsing: 'Willen dit structureel'

Suzanne Bakker, Sherida Spitse en Soraya Verhoeve waren alle drie 'enorm happy' na de overwinning op FC Zürich: 2-0. "We gaan gewoon Europa in", sprak Verhoeve euforisch uit. De Ajax Vrouwen plaatsten zich met overtuigende cijfers voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. De kampioen van Nederland won vorige week al met 0-6 in Zwitserland en klaarde de klus in eigen huis.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Bij trainer Bakker moest het besef van de plaatsing voor het hoofdtoernooi nog komen na afloop. Volgens haar was het een droom die uitkwam. "Dat we drie keer mogen spelen in de Johan Cruijff ArenA is ook fantastisch. Ik kon dat na afloop aan de spelers vertellen. Dat was een verrassing voor de meiden. Ze waren er enorm blij mee."

De trainer had een dominant Ajax gezien tegen FC Zürich. Toch was ze ook kritisch op het spel van haar ploeg. "We waren vooral in de eerste helft een paar keer slordig, waardoor zij in de counter gevaarlijk werden. Ik vond ons ook niet gretig genoeg om de goal te maken. In de tweede helft was het uiteindelijk genieten."

Ook Spitse zag dat de Ajax Vrouwen in de eerste helft slordig waren. "Daardoor kwamen zij er twee, drie keer gevaarlijk uit. Volgens mij heeft 'Reg' (Regina van Eijk, red.) één keer echt moeten optreden. Dat was het. We moeten dit wel meenemen. Misschien kwam het ook wel vanwege het feit dat we al met 6-0 voor stonden."

'Nu wil ik meer'
Met het halen van de groepsfase van de Women's Champions League schrijven de Ajax Vrouwen geschiedenis. Ajax is de eerste Nederlandse club die uitkomt in deze fase van het Europese clubtoernooi. De vrouwenvariant van de Champions League kende voor 2021 alleen een knock-outfase.

"We maken elke keer weer stappen met deze club. Dit is een prachtige. Het is het hoogste podium. Daar wil je als Ajax ook bijhoren. Ik ben ook naar Ajax gekomen om een aantal doelen te halen. Nu halen we de Champions League-groepsfase. Nu wil ik weer meer", lachte Spitse.

Rentree Verhoeve
Verhoeve genoot op haar beurt van de speelminuten die ze maakte op de Toekomst. Ze kwam in maart voor het laatst in actie voor de Ajax Vrouwen. "Ik dacht alleen maar: ik ga gewoon genieten en dankbaar zijn. Dat ik vandaag heb gespeeld is het mooiste wat er is. Dit is wat ik het liefste doe; op dit podium en met dit resultaat. We gaan gewoon Europa in en in de poulefase Champions League spelen."

Gerelateerde artikelen

Leuchtergoal1920

Highlights Ajax Vrouwen - FC Zürich | Geschiedenis geschreven

De Ajax Vrouwen hebben zich met overtuigende cijfers geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Over twee wedstrijden werd FC Zürich met 8-0 verslagen. In Zwitersland werd het vorige week 0-6. Woensdagavond was in eigen huis een 2-0-overwinning ruim voldoende om de tegenstander uit Zwitserland uit te schakelen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Desandersjuicht1920

Dit was Ajax Vrouwen - FC Zürich

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond de groepsfase van de UEFA Women's Champions League bereikt. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de returnwedstrijd.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwenjuichen1920

Ajax Vrouwen spelen Europese duels in Johan Cruijff ArenA

De groepswedstrijden van de Ajax Vrouwen in de UEFA Women's Champions League worden dit seizoen afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA. De vrouwen plaatsten zich woensdagavond ten kosten van FC Zürich voor het hoofdtoernooi van het grootste Europese clubtoernooi.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials