Ajax Vrouwen genieten van titelstrijd: 'Spelen elke wedstrijd een finale'

Verhitte titelstrijd voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker speelde de memorabele Klassieker in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Sherida Spitse en haar trainer waren na afloop van het duel erg teleurgesteld, maar zagen concurrent FC Twente een dag later verliezen op bezoek bij Fortuna Sittard. Hierdoor hebben de Ajax Vrouwen weer alles in eigen hand. "We moeten het Ajax-voetbal laten zien."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen hielden een dubbel gevoel over aan de eerste Vrouwen Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. "We zijn uiteraard niet blij met het resultaat, maar alles eromheen was fantastisch", zegt Spitse. "Dat nemen we mee en is iets wat we vaker willen. Hopelijk komen veel mensen die toen zijn geweest zondag (tegen VV Alkmaar, red.) weer."

Bakker baalde ook enorm van het gelijkspel. "Die zaterdag was ik wel behoorlijk chagrijnig moet ik zeggen, maar zondag veranderde alles", doelt de trainer van de Ajax Vrouwen op de 2-1-nederlaag van FC Twente tegen Fortuna Sittard.

"Ik was er na ons gelijkspel helemaal klaar mee, dus heb me eerlijk gezegd ook niet meer op die wedstrijd gericht", vult Spitse aan. "Ik was naar het schaatsen geweest en toen kregen we appjes in de groepsapp. Vanaf dat moment was ik weer volledig gefocust op voetbal."

Alles in eigen hand
"We hebben alles weer in eigen hand. Er is nu weer een kans om kampioen te worden en die moeten we met beide handen aangrijpen. Je speelt elke week een finale", vervolgt Spitse.

Komende zondag spelen de Ajax Vrouwen een belangrijke wedstrijd tegen VV Alkmaar. Bij winst plaatsen de Ajacieden zich voor de voorronde van de UEFA Women's Champions League. "Het belangrijkste is gewoon dat we winnen. Dat dit er dan bij komt kijken is natuurlijk wel fijn. Maar na komende zondag zijn er nog vier belangrijke wedstrijden", benadrukt Bakker.

Ervaring Spitse
De ervaring van Spitse kan de komende weken goed van pas komen. "Sherida is natuurlijk de leider van ons team", zegt trainer Bakker. "Bij trainingen jaagt ze de boel op, waardoor er heel veel meiden aanhaken. Het tempo gaat omhoog en we zijn feller, dus dat is wel mooi om te zien."

Gerelateerde artikelen

Meiden Talentendag 1280

Schrijf je in voor de Ajax Talentendag Meiden

Ajax zoekt talentvolle meiden in verschillende leeftijdsgroepen om de Ajax Talentenacademie te versterken. Talentvolle keepers kunnen zich ook aanmelden. De Talentendag wordt op zondag 16 april georganiseerd op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse

Uitduel van Ajax Vrouwen in Sittard dag verplaatst

De uitwedstrijd van de Ajax Vrouwen bij Fortuna Sittard wordt een dag later gespeeld. Op verzoek van de thuisclub is het duel van vrijdag 21 april naar zaterdag 22 april verplaatst. Aanvangstijdstip in Sittard is 19:00 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials