Ajax Vrouwen in bekerfinale na zege op Excelsior

Goal 1420
Goal 1420

De Ajax Vrouwen hebben ten koste van Excelsior de finale van het KNVB Beker-toernooi bereikt. Op sportcomplex de Toekomst zorgde Chasity Grant na ongeveer vijftig minuten spelen voor de enige treffer: 1-0.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trainer Danny Schenkel voerde, ten opzichte van het inhaalduel afgelopen woensdag bij ADO Den Haag (1-1), één wijziging door in het basiselftal. Aanvoerder Stephanie van der Gragt zat op de bank, zij werd vervangen door Kay-Lee de Sanders.

00:00/00:00
  • Auto

Geen doelpunten
De Ajax Vrouwen waren de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar kregen vanwege het gedisciplineerd verdedigen van de gasten weinig hele grote mogelijkheden. Via onder andere Romée Leuchter en Sherida Spitse kwamen de Ajacieden dichtbij, maar gescoord werd er niet. Beide teams zochten de kleedkamers op met een 0-0-ruststand.

Met Tiny Hoekstra voor Jonna van de Velde net na rust voerde Schenkel zijn eerste wissel door. Niet veel later was het raak. Na een hoge voorzet vanaf de linkerkant van de ingevallen Hoekstra bleef de bal liggen in het strafschopgebied. Grant was het meest attent en tikte de bevrijdende openingstreffer binnen.

Mogelijkheden op 2-0
Met het inbrengen van Quinty Sabajo en Nikita Tromp gingen de Ajax Vrouwen op zoek naar de verdubbeling van de score. Ondanks enkele kansen bleef een tweede Ajax-treffer uit. Zodoende kroonde Grant zich tot matchwinner en plaatsten de Ajax Vrouwen zich voor de finale in het bekertoernooi. Deze wordt gespeeld tegen PSV of ADO Den Haag, zij strijden zondag om de andere plek in de eindstrijd.

Ajax Vrouwen – Excelsior 1-0 (0-0)
51. Grant 1-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, De Sanders, Doorn, Van de Velde (47. Hoekstra); Spitse, Noordam (62. Sabajo), Pelova; Grant, Leuchter (69. Tromp), Bakker

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumb Vd Most 880

Van der Most: 'Bloed, zweet en een lach'

De Ajax Vrouwen hebben de bekerfinale bereikt dankzij een 1-0-overwinning op Excelsior. Trainer Danny Schenkel, Liza van der Most én matchwinner Chasity Grant blikten terug op de moeizame zege. Schenkel: "Dit is waar je het voor doet."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen 1280 2021 11 07 Ajax Vr PSV Vr 0366 (2)

Koop nu je tickets voor duels Ajax Vrouwen

In de komende weken staan er spannende duels op het programma van de Ajax Vrouwen. Zaterdag wacht op sportcomplex de Toekomst de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Excelsior. Het duel begint om 19:30 uur. Een week later spelen de Ajacieden thuis een topwedstrijd tegen PSV Vrouwen. Kaarten voor deze duels zijn te koop vanaf € 2,50.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl