Verslag | Ajax Vrouwen in stijl naar de landstitel

Header12802
Header12802

De Ajax Vrouwen hebben zondag op overtuigende wijze de derde landstitel uit de historie veroverd. De ploeg van Suzanne Bakker klaarde de klus op bezoek bij PEC Zwolle eenvoudig: 1-6. In het MAC³PARK stadion was Romée Leuchter de absolute uitblinker. Ze scoorde tweemaal en gaf twee assists.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden waren het hele seizoen met FC Twente in een felle strijd om het kampioenschap verwikkeld. Na de zege vorige week in het onderlinge treffen (1-0) startten de Ajacieden op poleposition en koersten ze nu probleemloos op de finishstreep af.

Leuchter breekt de ban
De Ajax Vrouwen kwamen in de beginfase nog wel een keer met de schrik vrij, toen Senne van de Velde de paal trof in de achtste minuut. Even later was het aan de overzijde wel raak. Leuchter werd gelanceerd door Nadine Noordam en mikte diagonaal raak: 0-1.

In de slotfase van de eerste helft stelden de bezoekers de zege veilig. Wel pas nadat goalie Lize Kop zich op prachtige wijze had onderscheiden door een afstandsschot katachtig te keren. Vervolgens deden haar ploeggenoten voorin heel goede zaken. Leuchter bood Quinty Sabajo een bijna niet te missen kans en in blessuretijd maakte de Ajax-topscorer zelf de 0-3 door knap het overzicht te bewaren.

Zorgeloze tweede helft
Zo was de buit wel binnen voor de Ajax Vrouwen, die freewheelend de tweede helft konden uitspelen. En dat gebeurde ook. Leuchter had opnieuw een aandeel in de 0-4, vier minuten na rust. Haar voorzet werd door Tiny Hoekstra en een Zwols been tot doelpunt gepromoveerd.

Daarna mengde ook Ashleigh Weerden zich in de strijd. Ze leverde met een indraaiende voorzet een piekfijne assist op de 0-5 van Hoekstra en maakte zelf de 0-6. In de slotfase redde PEC Zwolle nog de eer, maar dat kon de pret in het Amsterdamse kamp niet drukken. Voor het eerst in vijf jaar zijn de Ajax Vrouwen weer kampioen van Nederland.

PEC Zwolle – Ajax Vrouwen 1-6 (0-3)
9. Leuchter 0-1
43. Sabajo 0-2
45+1. Leuchter 0-3
49. Hoekstra 0-4
59. Hoekstra 0-5
65. Weerden 0-6
82. Van Egmond 1-6

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Gool1280

Highlights PEC Zwolle - Ajax Vrouwen | Glansrijk naar de titel

De Ajax Vrouwen hebben op niet misverstane wijze de titel in de Azerion Vrouwen Eredivisie veroverd. De ploeg van Suzanne Bakker wist dat een overwinning in de slotronde genoeg was voor het kampioenschap en slaagde glansrijk in die opdracht. PEC Zwolle werd met liefst 1-6 verslagen, waarna het feest los kon barsten. Voor de derde keer in de historie en voor de eerste keer in vijf jaar zijn de Ajax Vrouwen weer landskampioen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Titel 3 880

❌❌❌ | Ajax Vrouwen pakken derde kampioenschap in historie

De drie Amsterdamse kruizen staan sinds zondag gelijk aan het aantal kampioenschappen van de Ajax Vrouwen. Dankzij de overtuigende 1-6-zege op PEC Zwolle zijn de Amsterdammers de beste vrouwenvoetbalploeg van Nederland, voor de derde keer in de clubhistorie.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials