Ajax Vrouwen in tweede helft langs PEC Zwolle

Extrathumb
Extrathumb

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen PEC Zwolle. Romée Leuchter schoot de Amsterdammers in de tweede helft naar de overwinning: 1-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Na een break van maar liefst drie weken hervatte Ajax de competitie in Zwolle. Op 8 oktober speelden de Amsterdammers hun laatste wedstrijd, toen werd gewonnen van VV Alkmaar. In Zwolle startte Ajax zonder Stefanie van der Gragt, die een schorsing uitzit na haar rode kaart tegen Feyenoord.

Sterke start
Ajax begon flitsend. Victoria Pelova verzorgde al na vijf minuten op knappe wijze de openingstreffer. De creatieveling kapte haar tegenstander uit, legde klaar een haalde prima uit: 0-1.

00:00/00:00
  • Auto

Het lukte de ploeg van Danny Schenkel niet om een sterk vervolg te geven aan het eerste bedrijf. PEC kreeg steeds meer de overhand en drukte de Amsterdammers gaandeweg de eerste helft verder terug.

Dat leidde uiteindelijk tot een tegentreffer, al duurde dat nog tot vlak voor rust. In de 43e minuut strafte Van Olst een fout van Lisa Doorn af.

Leuchter keert tij
Een andere tegenvaller was het uitvallen van Marjolijn van den Bighelaar. De aanvoerder werd vervangen door Romée Leuchter.

Juist de invaller keerde het tij voor Ajax. Tot tweemaal toe sloeg Leuchter toe. De 1-2 was van grote schoonheid: Ajax schakelde na balverlies van de thuisploeg snel om en Leuchter draaide de bal vervolgens perfect in de verre hoek.

Nog geen vijf minuten later besliste ze de wedstrijd met haar tweede goal. Pelova stak Chasity Grant weg met een goede steekpass, waarna de rechtsbuiten Leuchter kon bereiken. Voor de invaller was het eenvoudig binnentikken. 

Zo deden de Ajax Vrouwen na een lange break uitstekende zaken in Zwolle. De Amsterdammers bezetten na de overwinning de derde plek in de competitie. 

PEC Zwolle - Ajax Vrouwen 1-3 (1-1)
5. Pelova 0-1
43. Van Olst 1-1
61. Leuchter 1-2
66. Leuchter 1-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, De Sanders, Doorn, Van der Linden, Spitse, Noordam, Pelova, Grant, Van den Bighelaar (46. Leuchter), Tromp (81. Hoekstra).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Clinic Meiden 880

Train als een Ajax-speelster en maak een wedstrijd van de Ajax Vrouwen mee!

Wil jij een ochtend in de voetbalschoenen van de Ajax Vrouwen beleven? Kom een ochtend trainen als Sherida Spitse en Victoria Pelova op De Toekomst! Je krijgt trainingen van Ajax-trainers en er komt een speelster langs voor een Meet & Greet. Na de training bezoek je de wedstrijd Ajax Vrouwen - Excelsior! Wie weet scoor je na afloop nog een handtekening of selfie. 

Tags

  • ##AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl