Tiny Hoekstra over haar overstap naar Amsterdam en knokken voor een basisplaats

Tiny Hoekstra kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen. De Friezin is inmiddels helemaal gewend in Amsterdam en hoopt een basisplaats te kunnen veroveren.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Hoekstra

Socials

Hoekstra komt uit Raard, een heel klein dorp in de buurt van Dokkum. Het leven in Amsterdam was dus een hele nieuwe ervaring. "Het is hier heel druk in de stad. Voor mij is dat wel heel anders. Maar je hebt hier alles en dat vind ik eigenlijk vooral heel fijn."

FocusĀ 
"Het grootste verschil is dat de focus nu volledig op voetbal ligt", vertelt Hoekstra over haar aanpassingsproces. "Bij Heerenveen kon ik er nog iets naast doen, maar dat is hier behalve de studie niet zo. Je kan je vol focussen op voetbal en dat is eigenlijk wel lekker."

"Nu ga ik ervoor om zo snel mogelijk een basisplek te veroveren. Verder ben ik sowieso wel een teamplayer, die ervaring mee kan nemen en de jongere meiden kan helpen."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Hoekstra

Socials

Gerelateerde artikelen

Hoekstra2.0

Hoekstra en Noordam versterken Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tiny Hoekstra en Nadine Noordam over hun overgang naar Amsterdam. Beide spelers tekenen een contract voor één seizoen bij de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials